Creditcard veel gebruikt op vakantie

69 procent van de Nederlanders met een creditcard gebruikt deze op vakantie voor het reserveren/betalen van een accommodatie, zoals een hotel, camping of bed & breakfast. Dat blijkt uit een rondgang van Creditcard.nl onder 627 respondenten die in het bezit zijn van een creditcard

Veelgebruikt betaalmiddel

Hoewel het gebruik van de creditcard in het binnenland beperkt is, wordt er op vakantie in het buitenland vaak naar gegrepen. 92 procent van de Nederlanders met een creditcard neemt deze mee op vakantie. Niet iedereen die de kaart meeneemt, maakt er ook daadwerkelijk gebruik van: dat doet 73 procent van de Nederlanders wel. De resterende 27 procent betaalt met cash of de reguliere bankpas en heeft de creditcard alleen als laatste redmiddel, bijvoorbeeld als de geldautomaat geen pinpas accepteert.

 

 

De creditcard wordt op vakantie het meest gebruikt voor het boeken of betalen van een accommodatie, zoals een hotel, bed & breakfast of camping. 69 procent van de vakantiegangers geeft aan de card hiervoor te gebruiken. Ook voor het betalen van de rekening in het restaurant wordt er door 61 procent van de toeristen wel eens gebruik gemaakt van de creditcard.

 

 

Verder wordt de creditcard tijdens de vakantie gebruikt voor het huren van een auto (38 procent), het boeken van excursies (27 procent) en nog voor één of meer van de volgende doeleinden (gecombineerd 35 procent):

  • Tol betalen
  • Boeken binnenlandse vluchten
  • Winkel-aankopen in het buitenland

Tips voor tijdens de vakantie

Hieronder nog wat creditcard-gerelateerde tips voor tijdens uw vakantie:

  • Controleer vooraf uw bestedingslimiet en vervaldatum.
  • Controleer hoeveel geld u per dag kunt opnemen er geldt vrijwel altijd een limiet.
  • Houdt rekening met toeslagen, bijvoorbeeld voor de wisselkoers of transactiekosten bij geldopname.
  • Bewaar uw creditcard en creditcardgegevens op een veilige plaats.
  • Gebruik maar één creditcard om uw uitgaven overzichtelijk te houden.
  • Betaal altijd in lokale valuta. Dit voorkomt dat de handelaar/winkelier een voor u ongunstige koers hanteert.
  • Neem altijd andere betaalmiddelen mee, zo weet u zeker dat u altijd ergens mee kunt betalen.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.