Vijf tips voor het slim gebruik van een prepaid creditcard

Tijdens zijn trip naar Orlando had Patrick een prepaid creditcard op zak voor alle dollar aankopen. De Cash Passport van GWK Travelex bood hem een aantal voordelen ten opzichte van de creditcard van zijn bank. Lees zijn 5 tips.

cash-passport-gwk-travelex-schiphol

1. De wisselkoersen zijn in jouw voordeel

Zeker met de huidige dollarkoersen, die helaas niet zo gunstig zijn voor ons Nederlanders, is het fijn om een scherpe koers te hebben. Dan krijg je het maximale aantal dollars op je creditkaart. GWK Travelex rekent goede koersen bleek uit het kleine onderzoek dat ik van tevoren had gedaan. Omdat de koers geld op het moment van opwaarderen van de prepaid creditcard worden je dollars ook niet minder waard. Een fijn gevoel!

 

ZIE OOK: Slaap in een luxe villa in Orlando

 

2. Swipen en je handtekening plaatsen ipv pinnen

Een persoonlijke voorkeur. Je handtekening kun je altijd onthouden. Pincodes vergeet je nog wel eens. Omdat Amerika (nog) niet overal gebruik maakt van de chip op de kredietkaart kun je vaak betalen door te swipen en het tekenen van de bon. Het geeft mij een meer verantwoord gevoel van betalen én, er is niet nog een pincode die ik moet onthouden. Uiteraard heeft de kaart wel een pincode dus zorg wel dat je deze onthoud (en niet bij de kaart bewaart)

even swipen en klaar!

even swipen en klaar!

3. Ook voor kleine aankopen

Vaak rekent je eigen bank een zogenaamde “over-seas” transactie als je met jouw creditcard buiten Europa betaalt. Met de prepaid mastercard van GWK Travelex heb je hier geen last van. Je betaalt wat de kassa aangeeft en geen dollar meer. Zo hoef je bij thuiskomst niet te schrikken van extra kosten die jouw bank je rekent.

4. Verantwoord met je budget omgaan

Omdat je vooraf geld op de kaart stort weet je precies wat je aan budget over hebt en krijg je niet ineens thuis een maandafrekening van je bank waar je van schrikt. Via cashpassport.com kun je op elk moment je uitgaven bekijken en zien wat het restant is dat op jouw prepaid card staat.

5. Handig om cash geld op te nemen

Soms kan het handig zijn om wat cash geld bij je te hebben, bijv. om een fooi achter te laten. Ben je vergeten om vooraf dollars te wisselen bij GWK op Schiphol? Dan kun je met de card geld opnemen bij elke ATM tegen een laag bedrag van $3,50 per keer. Betalen in winkels is altijd gratis zoals ik hierboven al schreef.

 

 

Tot slot: prepaid betekent niet, geen service. Mocht je de kaart kwijt raken dan kun je naar de servicedesk bellen (0800-9494568) en zij zorgen ervoor dat de kaart geblokkeerd wordt. Ze kunnen zelfs zorgen dat je emergeny-cash toegestuurd krijgt. Je kunt de kaart niet gebruiken voor autohuur-borg en je moet steeds minimaal $200 opwaarderen. Dat is iets om rekening mee te houden. Je kunt de kaart trouwens ook gebruiken om een Amerikaans iTunes account te openen en daarmee de nieuwste series en films te kunnen kopen of huren. Fijn series kijken op je laptop tijdens je vlucht naar de USA.

Je kunt de Cash paspoort bestellen op de site van GWK Travelex. Hij kost 9,95 als je hem online koopt.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en creditcard gebruik in het buitenland. Deel je het in de comments?

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *