Hof van Saksen investeert in ultieme beleving met drie spectaculaire indoor waterglijbanen

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, opende vorige maand drie spectaculaire indoor waterglijbanen – waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Daarmee verstevigt Hof van Saksen haar toppositie in het internationale vakantieaanbod. Met de bouw van de exclusieve glijbanentoren investeert het resort 7,5 miljoen euro. In de komende jaren zullen nog twee glijbanen worden toegevoegd.

Hof van Saksen in Nooitgedacht van Landal Greenparks, vastgeled door Maarten Huisman Fotografie

Niet over één nacht ijs gegaan

Voor de bouw van de waterglijbanen is men niet over één nacht ijs gegaan. Wereldwijd zijn luxe resorts en exclusieve waterattracties bezocht om uiteindelijk zelf unieke glijbanen samen te stellen voor Hof van Saksen. In de grootste indoor glijbaan ter wereld kun je met vier personen tegelijk in een band en kom je na een vrije val van 10 meter met 50 km per uur in de trechter, die een diameter heeft van 19 meter. De tweede glijbaan is met een hoogte van 18,5 meter de hoogste bandenglijbaan in de Benelux. Hier kun je met twee personen tegelijk af en kun je zelf de lichteffecten kiezen. Tijdens de ride draai je 4 keer 360 graden.

 

 

De derde glijbaan, de hoogste en steilste indoor speedslide in Nederland, is een bodyslide waarin snelheden tot 60 km per uur worden bereikt. Die zal de echte waaghalzen aanspreken. De drie glijbanen zijn toegankelijk vanuit een in Drentse stijl gebouwde glijbaantoren van 25 meter hoogte.

 

 

Gasten blijven verrassen

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Wij willen gasten blijven verrassen en hen steeds iets nieuws bieden. Nergens anders vind je zulke waterglijbanen voor het hele gezin. Dit is geen losstaande attractie, maar een aanvulling op vele vernieuwingen en innovaties in de boerderijen, de faciliteiten en in het activiteitenaanbod om een exclusief resort te blijven dat zich internationaal kan meten. Hof van Saksen is de afgelopen jaren sterk gegroeid; de bezetting en gastwaardering stegen beide met circa dertig procent,” aldus Rozenbroek.

Ultieme beleving voor de hele familie

“De combinatie van deze glijbanen zal vooral ook families met kinderen aanspreken, evenals tieners. Hiermee creëren we de ultieme beleving voor onze gasten,” aldus Erik van Essen, commercieel directeur van Landal GreenParks. “Gasten geven aan dat waterpret een onlosmakelijk onderdeel vormt van hun totale vakantiebeleving.” Twee weken geleden nog ontving Hof van Saksen voor het derde achtereenvolgende jaar het Kids ZwemparadijsTip! Keurmerk in de categorie ‘Vakantie met overdekt zwembad’.

Realisatie

De realisatie van de waterglijbanen was een proces van “acht jaar dromen, één jaar tekenen en rekenen en één jaar bouwen,” stelt Rozenbroek. De bekroonde architect Cor Kalfsbeek ontwierp samen met K3H Architecten het nieuwe gebouw en de glijbaantoren passend bij de bestaande Havezate. Voor de bouw van de glijbanen heeft een team van bedrijven nauw samengewerkt onder aanvoering van hoofdaannemer Brands Bouw uit Emmen. Van Egdom uit De Meern, met meer dan 7.500 afgeronde projecten in meer dan 35 landen marktleider op het gebied van interactieve waterglijbanen, waterspeeltuinen en speeltoestellen, werd geselecteerd voor de bouw van de glijbanen. Reinders Water- en Apparatenbouw uit Veendam installeerde de waterbehandeling en de pompen. Deze verplaatsen per uur 1,54 miljoen liter water dat in het kader van energiebesparing wordt hergebruikt. De verwarmingsinstallaties en luchtbehandelingstechniek zijn aangebracht door De Groot Installatiegroep uit Emmen. Van Heteren Realisatie uit Hengelo pompte 0,8 miljoen liter grondwater weg om de bouw mogelijk te maken.

Duurzaamheid

Bij de bouw van de drie nieuwe indoor glijbanen zijn duurzame keuzes gemaakt in techniek en materiaalgebruik. De glijbanen zijn ontwikkeld met het oog op minimale energieverbruik. Door te kiezen voor de meest efficiënte verwarming en luchtbehandeling kan meer dan 95% van de warmte worden teruggewonnen uit de uitgeblazen lucht en ververs-water. Samen met andere energiebesparingsmogelijkheden in het zwembad en in de Havezate, is de verwachting dat het totale energiegebruik na het in gebruik nemen van de glijbanen niet toeneemt.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.