Dit zijn de top 3 tips van Booking.com om sneller in de vakantiestemming te komen

Of we nu een weekendje weg gaan of ons klaarmaken voor een lange vakantie, we willen allemaal genieten van onze vrije tijd en de reisbestemming. Helaas kunnen zorgen over thuis, werk en zelfs vakantie gerelateerde zaken in de weg staan. Bijna een derde (29%) van de reizigers geeft toe zich zorgen te maken over dingen die op de eerste dag van de vakantie fout kunnen gaan en denkt dat de eerste 24 uur als een soort waas voorbijgaat (39%). Dit betekent dat sommige reizigers moeilijk de knop kunnen omzetten en in de vakantiestemming komen.

Booking.com heeft onderzoek uitgevoerd onder 18.000 mensen uit 25 landen wereldwijd en gevraagd hoe ze zich voelen wanneer ze net op vakantie zijn, om tips te kunnen geven over hoe mensen het best in die geliefde vakantiemodus kunnen komen.

Het vakantiegevoel

Het kan soms langer duren dan we zouden willen voordat onze vakantie echt begint en onderzoek toont aan dat het per persoon verschilt wanneer iemand in de vakantiestemming komt:

  • Accommodatie speelt hier een grote rol waarbij bijna een op de vier (22%) zegt in de stemming te komen zodra ze bij de accommodatie arriveren.
  • Anderen moeten eerst fysiek tot rust komen. De overgang vindt pas plaats nadat ze rust hebben gehad of een nachtje geslapen hebben (14%).
  • Weer anderen zetten de knop om door zich te omringen met hun kleding en spullen, waarbij een op de tien (12%) zegt dat dit gebeurt zodra ze hun koffer hebben uitgepakt.
  • En er zijn mensen die meer tijd nodig hebben, waarbij 8% zegt dat ze eerst een volledige vakantiedag doorstaan moeten hebben.
  • Jammer genoeg zegt een op de twintig (5%) dat ze nooit in de vakantiestemming komen.

 

 

De knop wil maar niet om

In de eerste 24 uur van een vakantie zegt een op de vijf (20%) dat ze zich niet helemaal stressvrij voelen en 13% gelooft niet dat de eerste 24 uur over ontspannen gaan en je batterij weer opladen. Voor degenen die moeite hebben om in de vakantiestemming te komen, zijn er enkele belangrijke redenen waardoor dat komt. Een op de vijf (21%) maakt zich zorgen over hun huis. Of het nu gaat om de angst voor inbrekers of afscheid nemen van hun huisdieren. Verder zegt 16% te gehecht te zijn aan technologie of contact houden met familie en vrienden thuis via social media.

Deze angst zet zich voort, want 15% maakt zich zorgen over de kosten van de vakantie (oplopend tot 20% van de 18- tot 34-jarigen), en 14% over werk. Meer dan een op de tien (11%) krijgt stress door na te denken over het einde van de vakantie voor die écht begonnen is (!) en 18% van de 18- tot 34-jarigen is bezorgd of ze hun vakantie wel goed genoeg gepland hebben.

 

 

Een warm welkom

Volgens reizigers van over de hele wereld zijn vitamine D en frisse berglucht erg belangrijk voor de vakantiestemming. Heerlijk weer is dan ook de belangrijkste reden die reizigers helpt om in de vakantiemodus te komen (51%). Waar we verblijven speelt natuurlijk ook een grote rol. Een accommodatie die aan de verwachtingen voldoet of deze zelfs overtreft, helpt om in de vakantiestemming te komen (40%, oplopend tot 47% onder 55-plussers), evenals een accommodatie waar je je thuis voelt (29%) en een gastvrije en vriendelijke host (24%). Ondanks de stress die ontstaat door het gebruik van technologie, zegt bijna een op de vier (22%) zich beter te voelen als er Wi-Fi is!

Kom sneller in de vakantiestemming

Vier op de tien (38%) zegt dat de eerste 24 uur van een vakantie de momenten zijn die je het meest bijblijven, dus om ervoor te zorgen dat dit voor iedereen geldt, en om mensen te helpen vanaf het begin alles uit hun reis te halen, is Booking.com de samenwerking aangegaan met lifecoach en welzijnsexpert Sloan Sheridan-Williams. Samen voorzien zij reizigers van praktische tips om zo snel mogelijk in de vakantiestemming te komen.

  • 1. Niemand houdt ervan in een wachtrij te staan, maar helaas hoort dat bij reizen. De meeste reizigers zijn rechtshandig: ga daarom altijd naar de meest linker balie gezien vanaf de ingang. Minder mensen kiezen voor die rij omdat ze vanwege hun rechtshandigheid vrijwel automatisch voor de rechterrij kiezen.
  • 2. Schakel je telefoon uit en richt je op het land waar je bent. Geef je hersenen de kans om aan de nieuwe omgeving te wennen. Als je je telefoon hebt weggelegd, beweeg dan met een of twee vingers over je lippen; zo geef je je lichaam een signaal om te ontspannen en tegelijkertijd verminder je angstgevoelens, zodat ook je geest tot rust komt.
  • 3. Of je nu verblijft in een appartement, hostel, botel of zelfs een boomhut, veel reizigers voelen zich meer ontspannen wanneer ze zich echt ergens thuis voelen. Breng daarom altijd wat spulletjes van thuis mee, zoals je favoriete knuffel, lekkere thee of koffie, je eigen beker, je kussensloop, je dagboek of een familiefoto.

Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer bij Booking.com zegt hierover: “Of je nu er lang naar uitkijkt of net spontaan geboekt hebt, vakanties zorgen voor unieke ervaringen. Dus er is niets belangrijker dan onze reizigers helpen van hun stress af te komen en ze sneller te laten ontspannen, en ze te ondersteunen bij het eindeloze plannen en boeken zodat ze bij aankomst direct van hun vakantie kunnen genieten. We weten hoe essentieel het kiezen van de juiste accommodatie is: dit wordt bevestigd door het feit dat een op de vijf reizigers zegt dat ze in de vakantiestemming komen zodra ze in hun villa, appartement, hotel of andere accommodatie arriveren. Daarom maken we gebruik van onze allernieuwste technologieën en de mening van andere reizigers om mensen zelf in staat te stellen om de voor hen meest geschikte accommodatie te vinden.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.