‘Go Green’ in Peru

‘Take nothing but pictures. Leave nothing but footprints’. Onder dit motto laat Peru de wereld zien een duurzame, verantwoorde en milieuvriendelijke bestemming te zijn. Met meer dan 25.000 soorten flora, 2.000 vissoorten, 500 zoogdieren en 500 amfibieën wordt Peru beschouwd als één van de twaalf meest biodiverse landen ter wereld.

Reden genoeg voor de milieubewuste Nederlander om te kiezen voor een eco-vakantie in dit groene land. Speciaal voor liefhebbers van eco-verantwoorde accommodaties, zetten wij onze top 5 favoriete Peruaanse ‘eco-lodges’ op een rij:

1. Inkaterra Reserva Amazónica – Tambopata Nationaal Reservaat

Dat een eco-verblijf allang niet meer ‘back to basic’ hoeft te zijn bewijst het prachtige Inkaterra Reserva Amazónica in het Tambopata Nationaal Reservaat, gelegen in de Peruaanse Amazone. De voormalige thuisbasis van het onderzoekscentrum ‘Inkaterra Guides Field Station’ biedt reizigers de kans om meer te leren over de beeldschone, diverse flora en fauna van Peru. De luxe eco-lodge heeft 35 cabanas gelegen midden in het regenwoud en is een droom die uitkomt voor eco-liefhebbers. Een bezoek aan deze hemelse spot is niet compleet zonder een wandeling over de Inkaterra Canopy Walkway (een hangbrug op 30m boven de grond) te maken of aan één van de vele dagexcursies deel te nemen. Je vindt deze bijzondere plek op zo’n 45 minuten vliegen ten oosten van de voormalige Inca-hoofdstad Cusco.

 

 

2. Amantica logde – Titicacameer

De Amantica lodge ligt op het eilandje Amantani en brengt je letterlijk in hogere sferen. Deze exclusieve eco-lodge ligt namelijk aan ’s werelds hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer (4.000m). De stijlvolle huisjes zijn modern, hebben een natuurlijk design en bieden een fantastisch uitzicht over het Titicacameer. Tijdens een verblijf in deze bijzondere lodge kom je alles te weten over de lokale gastronomie, de Inca’s en de huidige bevolking. Dit is zonder twijfel één van de meest bijzondere plekken in Peru om wakker te worden.

3. Gocta Natura Lodge – regio Amazonas

Op zoek naar avontuur, een rijke biodiversiteit, lokale gastronomie, overblijfselen uit de Chachapoyas-cultuuur en watervallen? Reis dan naar het Peruaanse noordelijke Amazonegebied en verblijf een aantal dagen in de Gocta Natura Lodge in Cocachimba. Deze boutique lodge ligt midden in het bos en heeft 5 cabanas met uitzicht op watervallen. De Gocta Natura Lodge is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Gocta waterval, de archeologische vindplaats Kuélap en een bezoek aan de nabij gelegen suikerrietvelden.

 

 

4. Eco-lodge Mancora

Rust, ontspanning en één zijn met de natuur: dat is waar het in Eco-lodge Mancora allemaal om draait. Gelegen aan de Peruaanse westkust, op zo’n 2 uur vliegen ten noorden van de Peruaanse hoofdstad Lima, ligt deze heerlijke oase van rust. De kleinschalige duurzame eco-lodge is op milieuvriendelijke wijze gebouwd waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke gerecyclede materialen. De intieme lodge is de ‘place-to-stay’ voor surfers, maar ook voor strandliefhebbers en avonturiers die hun reis door het noorden van Peru relaxed willen afsluiten.

5. Colca Lodge Spa & Hotsprings

Gelegen op 3.250m hoogte, op zo’n 2,5 half uur van de stad Arequipa vind je langs de Colca rivier de beeldschone Colca Lodge. Het panoramische uitzicht, de Andesconder en de natuurlijke warmwaterbronnen zijn slecht enkele redenen om deze bijzondere spot te bezoeken. De Colca Lodge maakt gebruik van de natuurlijke aardwarmte van de omgeving als duurzame energiebron. Het ontwerp van de lodge is geïnspireerd op de oude pre-inca structuren. Deze bijzondere eco-lodge biedt de bezoekers een combinatie van oude culturen en rust in een natuurlijke omgeving.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.