Irritaties en zorgen over autohuur behoren vanaf nu tot het verleden

“Autohuur kan wel degelijk transparant en eerlijk zijn, het zou zelfs de standaard moeten zijn. Irritaties en zorgen tijdens je vakantie over onverwachte extra kosten moeten tot het verleden behoren.” General Manager Nederland en België Hans Knottnerus van Sunny Cars reageert hiermee op het recente lidmaatschap van Sunny Cars bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen).

Ze zijn daarmee de eerste aanbieder van autohuur die het volwaardige lidmaatschap heeft gekregen. “Ik ben daar trots op: ons lidmaatschap biedt consumenten een duidelijke kwaliteitswaarborg. We hopen dat meer autoverhuurbedrijven aansluiten, een betere reputatie van de branche helpt tenslotte alle partijen.”

Heldere prijs

Dat autoverhuurders nu wel lid kunnen worden, vloeit voort uit een initiatief van Sunny Cars en andere aanbieders om tot eerlijke en transparante autohuur te komen, waarbij de klant precies weet waar hij aan toe is. Wie via een ANVR-lid een auto huurt, is verzekerd van een heldere all-in prijs, goede verzekeringen inclusief een aansprakelijkheidsverzekering, eerlijke voorwaarden en klachtenafhandeling via een geschillencommissie. Het ANVR-keurmerk onderscheidt autoverhuurders die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben van partijen die enkel op winstbejag uit zijn en daarbij niet schuwen om klanten met onverwachte kosten of slechte service te confronteren. Iets wat ook deze zomer weer actueel blijkt.

 

 

Uit recent onderzoek in opdracht van Sunny Cars blijkt dat er nog veel wantrouwen is richting autoverhuurders. Dat dat terecht is, blijkt uit het feit dat een derde van de Nederlanders te maken heeft gehad met een negatieve ervaring met autohuur. Het gaat dan vooral over onverwachte kosten door een verplichte extra verzekering. Knottnerus: “Wij juichen alle initiatieven om een betere reputatie van de autohuurbranche te bewerkstelligen, zoals ANVR-lidmaatschap voor autoverhuurders en het convenant voor heldere autohuur waar de Europese Commissie samen met Europese consumentenautoriteiten op heeft aangestuurd, dan ook van harte toe.”

 

 

Knottnerus: “Dat Sunny Cars al 25 jaar bezig is om autohuur via een all-inclusive formule transparant en inzichtelijk te maken, is nu beloond met een volwaardig lidmaatschap van de ANVR. Dat ook mensen die nog geen ervaring hebben met Sunny Cars nu dankzij het ANVR-logo in een oogopslag kunnen zien dat wij een betrouwbare aanbieder van autohuur zijn, stelt ze ongetwijfeld gerust. Zij zijn nu verzekerd van meer garanties en bescherming.“

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.