Historische dorpjes in Valle d’Aosta

Valle d’Aosta is de kleinste regio van Italië, maar heeft heel wat te bieden! Het is dé bestemming voor bergliefhebbers, wintersporters en wandelaars. Ruim een derde van het gebied ligt op een hoogte van meer dan 2.600 meter. De indrukwekkende bergen in de Alpen vormen het decor van de gezellige en historische dorpen. De prehistorische monumenten, Romeinse overblijfselen en meer dan honderd middeleeuwse kastelen en renaissance woningen laten het rijke verleden van Valle d’Aosta goed zien. Onderstaande dorpen zijn dan ook zeker de moeite waard eens te bezoeken.
valle-d-aosta

Aosta leeft!

De stad wordt gekenmerkt door Romeinse ruïnes en Aosta wordt weleens het tweede Rome genoemd vanwege de vele middeleeuwse dorpjes die tussen de Alpenbergen liggen. Aosta is een gezellige hoofdstad waar je geniet van een drankje op één van de terrasjes of meer te weten komt over het rijke verleden tijdens een bezoek aan de kathedraal, het theater of het amfitheater.

 

 

Simply the best in Courmayeur

Courmayeur, ook wel de kleine hoofdstad van de Alpen genoemd, ligt aan de voet van de Mont Blanc. ’s Winters is dit gebied een zeer geliefd skioord, maar ook in de zomer is dit dorp een bezoekje waard. Op enkele kilometers van Courmayeur vind je de Mont Blanctunnel die Italië met Frankrijk verbindt. Courmayeur leeft en zit vol leuke restaurantjes en winkels. Een bezoek aan Courmayeur kan je mooi combineren met een middag relaxen in Terme Pré-Saint-Didier. In deze spa geniet je van warme baden met een uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

 

 

Kastelen en forten

In Valle d’Aosta vind je meer dan 100 burchten en kastelen. Ontdek bijvoorbeeld de schatten van Forte de Bard. Dit fort is tegen de rotsen aan gebouwd en in totaal zijn hier 283 kamers. Je kan je hier gemakkelijk een middag vermaken. Het Fort heeft 3 musea en verschillende tentoonstellingen. Zo geniet je van de prachtige foto’s van Steve McCurry tot en met 26 november 2017. Sluit het bezoek af met een wandeling door de Middeleeuwse straatjes van Bard en het voelt alsof je terug in de tijd gaat. In het dorpje Aymavilles vind je het indrukwekkende Castello di Aymavilles. Vroeger fungeerde dit kasteel als verdedigingspost en nu draait het in de omgeving om wijnbouw. Dichtbij Aymavilles ligt het Castello di Sarre, welke fungeerde als jachthuis voor de koning. Het kasteel ligt namelijk dichtbij het Parco Nazionale Gran Paradiso.

Val di Cogne en Etroubles

Bij Aymavilles begint de Val di Cogne. Via een slingerende bergweg rij je naar het plaatsje Cogne, gelegen op zo een 1600 meter. Cogne ligt aan het Parco Nazionale Gran Paradiso en is ook erg in trek onder de Italiaanse toeristen. Zij starten hier de wandeltocht van Rifugio Sella. Ten zuiden van Cogne vind je Valnontey van waar je ook vele wandelingen kunt maken. Deze wandelingen verschillen in moeilijkheidsgraad. Een aanrader is een hike naar de waterval van Lillaz. Ook Etroubles mag niet aan de reis ontbreken. Dit dorpje staat bekend om de historische monumenten en de balkons versierd met kleurrijke bloemen. Dit is een autovrij dorp, dus lekker rustig. Een ideale plek voor een korte wandeling, een bezoek aan het stadhuis of een kopje koffie op het plein.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.