Wandelen, fietsen, hiken of raften: de Valle d’Aosta regio heeft voor ieder wat wils

Met prachtige bergen, uitgestrekte Alpenweiden, diepe ravijnen en lieflijke dalen, meren en bossen leent Valle d’Aosta zich als geen ander voor een actieve outdoor vakantie. Elk seizoen heeft haar eigen charme en in de zomer maak je de mooiste wandelingen en fietstochten of trotseer de rivieren met het koele water uit de Italiaanse Alpen tijdens een avontuurlijke rafttocht.

Talloze hikeroutes voor beginners en gevorderden

Het Parco Nazionale Gran Paradiso beschikt over vele wandel- en hikeroutes. Hier vind je 500 kilometer aan paden door de vijf valleien van het park met variëteit in moeilijkheidsgraad. In dit oudste nationaal park van Italië maak je bijvoorbeeld een prachtige en eenvoudige hike in de Valeille vallei bij Lillaz. Omringd door hoge bomen en vergezeld door talloze vogels, vlinders en eekhoorns loop je naar de adembenemende én verkoelende waterval van Lillaz. Een meer uitdagende hikeroute is die door de Cogne vallei, waarbij je ruim 2 uur steile hellingen beklimt, langs kleine meren, over houten bruggen loopt en diepe ravijnen tegenkomt.

 

 

Raften: avontuur op de rivieren van Valle d’Aosta

Van april tot september zijn de rivieren klaar voor avontuurlijke waterliefhebbers. Kanoën, kajakken of een rafttocht mag dan niet ontbreken tijdens een bezoek aan Valle d’Aosta. Leuk voor zowel kinderen als volwassen. De regio beschikt over diverse afdalingen. Zo maak je met Rafting Aventure een mooie tocht over de Fiume Dora Baltea, oftewel 8 kilometer fun!

 

 

Tip: vergeet tijdens het raftavontuur niet om je heen te kijken want je begeeft je in een prachtige omgeving!

Mountainbiken with a view

Houd je van mountainbiken dan is Valle d’Aosta een waar paradijs. Er zijn routes voor de ervaren biker, maar ook voor diegene die het liever wat rustiger aandoet. Je bent in ieder geval verzekerd van een onvergetelijke en avontuurlijke tocht met fantastische uitzichten. De regio heeft maar liefst 1000 km off-track routes en er is een handige CicloTour Brochure met 21 routes van 15 tot 38 kilometer lang. De verschillende routes zijn te vinden op deze website.

Beklim de ruige bergen

Ook in de zomer is het natuurlijk mogelijk één van de bergen in Valle d’Aosta te beklimmen. Arnad is een prachtig gebied voor een mooie klim. La Gruviera beschikt over 34 routes van min. 18 en max. 110 meter hoog. Dit gebied is één van de favorieten vanwege de korte toegang vanuit de vallei en verder is de rots van goede kwaliteit en zeer compact. Ondanks de populariteit onder klimmers, zijn de routes in Arnad nog ruig. Als je je aan deze klim waagt is enige ervaring vereist.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.