Studenten Wageningen Universiteit adviseren Noord-Holland Noord

Een WUR Agricampus in Hoorn oprichten die verbonden is met Seed Valley en Greenport Agri/A7, in Den Helder de kennis en experimenteerruimte voor duurzame energie concentreren en Alkmaar het centrum van hospitality maken. Dat zijn een paar ideeën van 58 eerstejaarsstudenten Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning van de Wageningen Universiteit (WUR). Tussen 12 en 22 juni hebben zij in opdracht van Ontwikkelingsbedrijf NHN onderzocht welke lange termijn ontwikkelingsrichtingen en kansen er zijn voor deze regio.

Campingpark de Bongerd

Ze logeerden op Campingpark De Bongerd in Tuitjenhorn en zijn letterlijk losgelaten in de regio. Elke dag trokken zij per fiets het gebied in. Door intensief veldwerk en gesprekken met bewoners, bezoekers, ondernemers en belangenorganisaties hebben ze veel informatie opgehaald. Dit hebben ze uitgewerkt en de eindresultaten in Wageningen gepresenteerd. Andere adviezen waren om de jongere generatie aan te trekken en behouden door gespecialiseerde onderwijsinstellingen en recreatieve voorzieningen voor deze doelgroep te ontwikkelen. Met in Den Helder maritieme opleidingen (MBO, HBO, WO), in Alkmaar toerisme opleidingen (MBO en HBO) en in Hoorn milieu en agrarische studies (MBO, HBO en WO). Verder adviseerden ze om de netwerken in de regio op gebied van natuur, waterwegen, openbaar vervoer, autowegen, bedrijven en toerismestromen met elkaar te verweven in verschillende multifunctionele knooppunten die door de hele regio verspreid zijn.

 

 

Floris Terlou, geboren en getogen in deze regio, was een van de studenten: ,,Onze uitvalsbasis Campingpark De Bongerd / de Holle Bolle Boom was een plek waar ik als kind vaak kwam in de weekenden en met verjaardagsfeestjes. Het was leuk om hier als twintigjarige Wageningse student weer terug te keren. Wat mij opviel, was dat er te weinig kennis en bewustzijn over de mogelijkheden van Noord-Holland Noord is. Meer begrip, kennis en bewustzijn van het gebied zijn nodig om de waarde, schoonheid en samenhang duidelijk te maken, waardoor Noord-Holland Noord als één geheel interessant wordt voor verschillende doelgroepen.’’

 

 

Medestudent Jurrian Visser, ook geboren en getogen in Noord-Holland Noord, vond het een leuke ervaring om van andere inwoners van dezelfde regio te horen hoe zijn dachten over de omgeving. ,,Als universitair student wordt ons geleerd om objectief naar een regio te kijken. Door onbevooroordeeld met mensen te spreken, hebben we geprobeerd nieuwe ideeën en verschillende opinies te verzamelen. Als inwoner van de regio had ik al mijn eigen ideeën over dit gebied. De kansen, risico’s, leuke dingen en persoonlijke meningen van anderen vormden soms een scherp contrast met mijn persoonlijke ervaringen.’’

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.