Handige cadeautjes voor de kinderen op vakantie

De zomervakantie is weer achter de rug en veel gezinnen zijn aan het plannen voor de herfstvakantie. Samen een weekje genieten van het weer en de cultuur en natuur in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Italië.

Of misschien wel een citytrip naar Barcelona met de kinderen. Dit betekent ook weer een lange reis met de auto en caravan over de route de soleil en andere wegen om uiteindelijk op de camping of appartement aan te komen. Dit is uiteraard al een hele uitdaging voor de chauffeur op zich, en zeker met een aantal kinderen op de achterbank. Het liefste zou je willen dat ze de hele reis slapen of een boekje lezen, maar de realiteit is echter anders.

Pelle op Reis stimuleert kinderen ook te blijven lezen op vakantie.

Hoe zorg je ervoor dat de kinderen stilzitten en zich zelf vermaken achterin zodat de reis zo rustig en aangenaam verloopt voor iedereen? Hieronder hebben we een aantal tips voor handige cadeaus voor de vakantie die ervoor zorgen dat de vakantie al begint met de reis en het hele gezin al een vakantiegevoel heeft onderweg.

Stumleer slapen onderweg

De eerste tip voor een cadeau is om ervoor te zorgen dat slapen onderweg zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. Dit kan bijvoorbeeld door de kinderen bij vertrek bovenstaand 2 in 1 reiskussentje en knuffel te schenken. Je kunt kiezen uit een beer, pinguïn, giraffe of walvis dat daarnaast ook voorzien is van een heerlijk comfortabel kussentje. Hiermee komt het idee van een ‘droomreis’ wel een stuk dichterbij.

 

 

Als de kinderen niet slapen en dan toch wakker zijn, dan kun je er maar beter voor zorgen dat ze zich vermaken en niet zitten te etteren achterin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leuke reisspelletjes voor onderweg. Mocht je even geen zin hebben in ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, dan is onderstaand retro reisspel een ideaal cadeau voor tijdens de vakantiereis.

Tijdens een traditionele stop tijdens het rijden om iets te eten en te drinken is het belangrijk om even te bewegen. Wat is nu beter om even de beentjes te strekken dan een potje pingpong? Met deze tafeltennisset kunnen jullie daarnaast ook alvast oefenen voor op de camping!

We hopen dat je wel geïnspireerd hebben voor handige cadeautjes voor onderweg. We wensen je een mooi vakantie en bovenal een voorspoedige reis!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.