Vakantiegeld wordt vooral uitgegeven aan scheiding en kunstgebit

Dat vakantiegeld lang niet altijd aan vakantie wordt besteed is bekend, maar uit de onder ruim 4000 respondenten gehouden Vakantiegeld Monitor komen wel heel opvallende resultaten. Op de vraag waar het vakantiegeld dit jaar aan besteed werd, werd bijvoorbeeld “Een nieuw kunstgebit” en “Het uitkopen van mijn ex uit ons huis” geantwoord.

Vakantiegeld bestaat sinds 1910

In 1910 werd in Nederland het vakantiegeld ingevoerd. In die tijd kregen werknemers tijdens hun vakantie niet uitbetaald en om deze periode te overbruggen werd het vakantiegeld in het leven geroepen. Tegenwoordig krijgen de meeste werknemers tijdens hun vakantie gewoon uitbetaald en wordt het vakantiegeld lang niet alleen nog voor vakantie gebruikt.

 

 

Het grootste deel van de respondenten (77%) gebruikt het vakantiegeld voor het betalen van zijn of haar vakantie. Na vakantie is sparen het meest gegeven antwoord. Ook zijn er een aantal opvallende reacties gegeven op de vraag waar vakantiegeld aan besteed wordt. Onder de oudere doelgroep werden er medische zaken benoemd zoals “een nieuw kunstgebit”. Er wordt ook vakantiegeld uitgegeven aan de verzorging van dieren: “

Ik geef mijn vakantiegeld uit aan dierenvoer voor mijn kippen, konijnen, kaketoe, dwergpapegaaien en poezen. Deze zijn door mensen gebracht en afgestaan omdat ze met vakantie gaan”.

Het opvallendste antwoord dat uit het onderzoek naar voren kwam was: “Ik besteed mijn vakantiegeld aan het uitkopen van een ex-man/vrouw.”.

Jongeren sparen vaker dan ouderen

Jongvolwassenen sparen hun vakantiegeld vaker dan ouderen. In de leeftijdscategorie tot 35 jaar spaart bijna 20% zijn vakantiegeld in vergelijking tot de oudere respondenten (55 ) waar niet meer dan 6% het vakantiegeld spaart.

 

 

Tegen de verwachting in is te zien dat de ondervraagden hun vakantiegeld niet vaker aan een vakantie besteden wanneer zij buiten Europa vakantie vieren. Het populairste vakantieland voor Nederlanders is Frankrijk (21,5%), op de voet gevolgd door Italië (21,3%). Na Europa Is Noord-Amerika het populairste continent voor de vakantiegangers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.