Festival der Zoete Verleidingen in Sleen, leuk voor je kinderen

Het Festival der Zoete Verleidingen is een smulfeest dat vooral bekend staat om de idyllische entourage, de vrolijke terrasjes en de allerlekkerste ambachtelijke taartjes. Van donderdag 3 t/m zaterdag 5 augustus laten ruim 90 standhouders zien wat ze te bieden hebben op het gebied van zoet. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams, maar ook volop andere leuke zaken die bij de sfeer passen. De landelijke locatie ligt net buiten Sleen, in een voormalige theetuin.

Passie

In vijf jaar tijd heeft het Festival der Zoete Verleidingen een vaste plaats in de agenda van bakfanaten gekregen. Ook mensen die niet echt een passie hebben voor bakken, maar meer liefhebber zijn van taartjes eten komen hier aan hun trekken, want er zijn volop stands met lekkere (en ook gezonde) baksels.

 

 

Het Festival der Zoete Verleidingen mag ook weer bekende namen uit de ‘zoete wereld’ begroeten. Rutger van den Broek, Nederlands beste Thuisbakker van 2013, geeft iedere dag een bakdemonstratie. De man die op de televisie alle kijkers betoverde met zijn bakkunsten, is een groot fan van dit festival. Chef-kok Jarno Eggen (2 Michelinsterren) van de Groene Lantaarn uit Zuidwolde demonstreert op donderdag hoe hij een dessert maakt met veldzuring. Vrijdag komt Hilde van Maanen een bakdemo verzorgen. Zij won vorig jaar het programma MasterChef. Patissier Hidde de Brabander, bekend van 24Kitchen geeft op zaterdag een bakdemonstratie.

 

 

De belangstelling voor de patisserie groeit nog steeds en dat merkt organisator Anneke Boekee van B-Event aan alle kanten. Dit jaar zijn er 25 deelnemers aan de taartenbakwedstrijd op donderdag, waaronder een aantal uit België. Het festival is ook buiten Nederland populair. De taartpunten worden verkocht voor het goede doel, De Wensambulance.

Een impressie van het festival

Een impressie van het festival

Er zijn ook heel veel leuke en leerzame workshops. Chocolade workshops, barista workshops en je kunt van oud serviesgoed je eigen etagère maken. In een mini-workshop handlettering leer je originele kaartjes en uitnodigingen maken.

Leuk voor kinderen

Kinderen komen in Sleen volop aan hun trekken, want ook zij kunnen zich culinair uitleven. Dat gaat van zelf koekjes bakken en cupcakes versieren tot sjoelen met roze koeken en tal van knutselworkshops. De locatie met boomgaard en meidoornhagen leent zich er uitstekend voor om wat rond te struinen en inspiratie op te doen. In totaal zijn er meer dan 90 stands met heerlijkheden, maar ook met bakbenodigdheden en vele aan culinair gerelateerde zaken.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van donderdag 3 augustus t/m zaterdag 5 augustus, alle dagen van 10-18 uur. Het adres is Bommertsweg 2 in Sleen (Drenthe). De entree is € 7,50 (inclusief kop koffie/thee); kinderen van 4 – 12 jaar € 3,50 (inclusief ijsje).

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.