Volop zoet én bekende namen op Festival der Zoete Verleidingen in Sleen

In vijf jaar tijd heeft het Festival der Zoete Verleidingen een vaste plaats in de agenda van taartenbakminnend Nederland gekregen. Voor de lustrumeditie van 4 tot en met 6 augustus in Sleen is een record aantal VIP-arrangementen verkocht en is zelfs een wachtlijst ingesteld voor de taartenbakwedstrijd.

Een impressie van het festival

Een impressie van het festival

Het Festival der Zoete Verleidingen vindt traditiegetrouw plaats in Sleen in de idyllische tuin van Marjolein Kleine en mag ook weer bekende namen uit de ‘zoete wereld’ begroeten. Rutger van den Broek, Nederlands beste Thuisbakker van 2013, geeft iedere dag een bakdemonstratie. De man die op de televisie alle kijkers betoverde met zijn bakkunsten, is een groot fan van dit festival. Zijn collega Sarena Solari, die in 2015 de beste thuisbakker was, laat ook alle dagen zien wat zij kan. Sarena kwam na haar zege met een Italiaans Bakboek op de markt, ze demonstreert haar Italiaanse passie in het baktheater. Zelfs de bekende culinair journaliste Janny van der Heijden maakt dit jaar op donderdag haar opwachting op het festival.

 

 

De belangstelling voor de patisserie groeit nog steeds en dat merkt organisator Anneke Boekee van B-Event aan alle kanten. ‘Dit jaar zijn er 25 deelnemers aan de taartenbakwedstrijd op donderdag, waaronder een aantal uit België. Het festival is ook buiten Nederland populair. De taartpunten worden verkocht voor het goede doel. Dit jaar is dat De Zonnebloem, een organisatie die ervoor zorgt dat ouderen in de regio en fijn dagje uit kunnen’, aldus Boekee.

Ze ziet de stijgende belangstelling ook terug in de verkochte VIP-arrangementen. Dat zijn er liefst 180 en daarmee is het maximum bereikt. Deze mensen krijgen een speciale behandeling op hun dag naar keuze. Bezoekers kunnen zich nog wel aanmelden voor verschillende workshops. Zo is Petra Kleinman van Heerlijk Zoet uit Zweeloo donderdag present met een demonstratie macarons maken. Deze koekjes in allerlei kleuren zijn bijzonder populair, maar niet zo eenvoudig te maken als het lijkt. Verder zijn er onder meer workshops scones bakken, ijsmaken en barista.

 

 

De landelijke televisie weet het Festival der Zoete Verleiding ook te vinden. De mensen van het NTR-programma Podium On Tour, met onder meer Dieuwertje Blok als presentator, komen ook in Sleen een sfeerreportage maken. Het programma wordt op NPO 2 uitgezonden, maar er wordt tevens nauw samengewerkt met het Zomerfestivaljournaal op NPO Radio 4.

Kinderen komen in Sleen volop aan hun trekken, want ook zij kunnen zich culinair uitleven. Dat gaat van zelf ijs- en cupcakes maken, tot het samenstellen van een partybox vol brownies, een goochelworkshop en sjoelen met roze koeken. De locatie met boomgaard en meidoornhagen leent zich er uitstekend voor om wat rond te struinen en inspiratie op te doen. In totaal zijn er meer dan tachtig stands met heerlijkheden, maar ook met bakbenodigdheden en vele aan culinair gerelateerde zaken.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden op donderdag 4 augustus (11.00-20.00 uur), vrijdag 5 augustus (10.00-20.00 uur) en zaterdag 6 augustus (10.00-17.00 uur) rond de boerderij aan Bommertsweg 2 in Sleen. De entree voor volwassenen is € 7,50 (inclusief kop koffie/thee); kinderen van 4-12 jaar € 3,50 (inclusief schepijsje).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.