Op Adriatisch avontuur met Sunsail

Treed in de voetsporen van beroemde ontdekkingsreizigers en ontdek de nieuwste flottieljeroute van Sunsail in Korčula, Kroatië: nu te boeken voor de zomer van 2018. Op basis van recensies en feedback van klanten heeft de populaire Mljet-flotillieljeroute een make-over gekregen voor seizoen 2018. Zo zijn er onder meer nieuwe stops toegevoegd voor een vleugje historie.

Korčula

De oude Grieken noemden Korčula ‘Het zwarte eiland’ vanwege zijn dichte, donkere bossen en het is nog steeds een van de groenste eilanden in de Adriatische Zee. Korčula-Stad is een middeleeuwse ommuurde stad, die vanaf de tiende eeuw circa 800 jaar in handen was van de Venetianen. Zij hebben hun unieke stempel gedrukt op de cultuur en architectuur. De stad is bekend als geboorteplaats van Marco Polo, en vanwege de traditionele Moreska-zwaarddans die er in de zomermaanden wekelijks wordt opgevoerd.

 

 

Het vertrekpunt van de nieuwe Korčula Flottielje van Sunsail is de rivier de Ombla. Vervolgens vaar je op zicht en door helderblauw water naar de prachtige eilanden van de regio Dubrovnik-Neretva. Deze flottielje neemt je mee naar de indrukwekkende schoonheid en unieke getijdenmeren van Nationaal Park Mljet, maar biedt ook de mogelijkheid voor heerlijk zonnebaden op het strand van Lumbarda. De nieuwe route voert langs het prachtige kustplaatsje Ston, waar je de op één na grootste verdedigingswal ooit kunt bewonderen en de prachtige zoutvlaktes van Ston, de oudste in Europa. Ston is beroemd vanwege het rijke aanbod aan mosselen en oesters: het is een geweldige plek om aan te meren en de wereld aan je voorbij te laten glijden.

 

 

Lucy Black, marketing manager bij Sunsail over de nieuwe flottielje: “We onthullen graag het laatste nieuws over onze populairste Dubrovnik Flottielje. De Korčula-route staat garant voor een toegankelijk en spannend avontuur en is perfect geschikt voor zowel beginnende als ervaren zeilers. De gevarieerde zeilcondities bieden gevorderde zeilers een spannende uitdaging, terwijl de vaste route en ondersteuning van de crew op het moederschip de minder ervaren zeilers gemoedsrust bieden. Beginners kunnen ook een schipper van Sunsail inhuren die hen zorgeloos van A naar B zeilt! Boek ruim op tijd om je gewenste jacht en vakantieperiode vast te leggen.”

Highlights van de Korčula Flottielje:

  • Bezoek aan Dubrovnik
  • Cultuur in Korčula-Stad
  • Adembenemend Nationaal Park Mljet
  • Plavac Mali-wijn
  • Bezoek aan Ston: verdedigingswal en zoutvlaktes
  • Historische architectuur
  • Snorkelen in de Adriatische Zee

Flottieljevakanties van Sunsail bieden de perfecte balans tussen tijd voor jezelf en sociale contacten, waarbij je altijd kunt terugvallen op professionele ondersteuning wanneer je die nodig hebt. Zeil in het gezelschap van maximaal 12 andere jachten en een Sunsail-moederschip met een technicus, schipper en hostess aan boord voor 24/7 ondersteuning. Flottieljezeilen is een eenvoudige manier om van een zeilvakantie te genieten, met een vaste route en dagelijkse briefings. Niet-zeilers kunnen een schipper inhuren die hen overal heenbrengt.


Deze nieuwe flottielje kan nu geboekt worden. Er wordt het meeste gezeild tussen juni en september. In het seizoen ligt de gemiddelde temperatuur rond een aangename 22-24°C. Sunsail heeft onlangs de 2018 vakantiedata bekendgemaakt voor de Middellandse Zee-flottieljes in Kroatië, Griekenland en Spanje. De 2018 flottieljes van Sunsail lopen uiteen van de Hero Flottielje tot culinaire wijnflottieljes – waarvan sommige met een speciale activiteitencoördinator voor de kleine schippers. Plan je vakantie voor volgend jaar nu in en boek vroeg om het jacht en de datums van je voorkeur te kunnen vastleggen. Op zoek naar iets anders? De speciale flottieljes van Sunsail gaan nog een stapje verder: het beste van een flottieljevakantie met een twist. Deze speciale flottieljes worden wereldwijd aangeboden en zitten boordevol verborgen pareltjes om je vakantie net dat beetje extra te bieden. Van wijnliefhebbers tot rumfans, Sunsail biedt voor elk wat wils en breidt het assortiment speciale flottieljes door het jaar heen voortdurend uit.

Route Korčula Flottielje

Dag 1 Dubrovnik

Kom met een vroege vlucht aan op de luchthaven van Dubrovnik en bezichtig De Parel van de Adriatische Zee, het oude centrum van de middeleeuwse ommuurde stad Dubrovnik, op slechts 10 minuten rijden per bus of taxi van onze basis bij de monding van de rivier de Ombla. Wandel te midden van paleizen, citadellen en kerken en ervaar de historie van deze oude stad: van levendige handelsstad, via de Onafhankelijkheidsoorlog naar de moderne renaissance als bruisend centrum met marmeren straten vol restaurants, cafés en winkels. Ga met de kabelbaan naar de top van de berg Srd voor een spectaculair uitzicht op het historische deel van Dubrovnik. Een uniek perspectief op een van de beroemdste bezienswaardigheden van Kroatië.

Dag 2 Dubrovnik naar Slano, vaste land

Vandaag zet je vanuit Dubrovnik koers naar Slano, een route van 15 zeemijl langs de kust. Na een welkomstbriefing leer je je nieuwe jacht kennen terwijl je geniet van het warme water en de stabiele wind rond de Elafieten Eilanden. Ga voor anker in de prachtige wateren van Uvala Lopud en schuif aan voor een heerlijke lunch in een van de restaurants aan het strand voordat je verder zeilt naar Slano. Na het zeilen organiseren we de traditionele borrel om de groep te leren kennen. Je kunt vervolgens kiezen of je aan boord eet of een van de lokale restaurants bezoekt: Perast, Konoba Mirakul of Pizzeria Maestral.

Dag 3 Slano naar Pomena, Mljet

Zeil van Slano op het vaste land naar het vissersdorpje Pomena op het prachtige eiland Mljet. Als je de noordkust van Mljet bereikt, meer je aan om te gaan zwemmen en snorkelen in het warme water voor de kust. Je besluit de avond in de beschutte baai van het schitterende Pomena. Omgeven door een pijnbomenbos heeft dit prachtige stadje enkele restaurants en winkels voor je in petto. ‘s Avonds strijken we neer voor een traditionele Dalmatische Peka. Deze beroemde stoofschotel bestaat uit lam, kalfsvlees, aardappelen en groente.

 

 

Van Pomena wandel je in 15 minuten naar de twee spectaculaire zoutwatermeren van Nationaal Park Mljet. Zwem in de meren en slenter vervolgens over de fijne, schaduwrijke paden die eromheen liggen. Pak de boot bij Malo Jezero naar het klooster uit de 12e eeuw op het eiland Sveta Marija.

Suggesties voor de lunch:
Het rustige vissersdorpje Prožurska Luka is een perfecte stop om een hapje te eten. Ga voor anker in de rustige wateren en geniet van een picknick op het strand in de schaduw van pijnbomen.

Dag 4 Pomena naar Lumbarda, eiland Korčula

Een kortere zeiltocht van 12 zeemijl vanuit Pomena brengt je naar Lumbarda aan de grillige oostkust van het eiland Korčula, de beroemde geboorteplek van Marco Polo. Stop onderweg om te zwemmen en snorkelen bij het eiland Badija, en verken een Franciscaans klooster uit de 14e eeuw. Aan wal in Lumbarda, ga je naar agriturismo Bire om te proeven van streekproducten en lokale wijnen. Boek een wijnproeverij en proef de droge, aromatische witte wijn waar Lumbarda om bekendstaat.

Suggesties voor de lunch:
Aan de oostkant van Korčula vind je een rotsige kust, beschutte baaien en stille stranden, stuk voor stuk perfect geschikt voor een ontspannen lunchpauze. Het grote strand bij Sandstrand is een ideale stop.

Dag 5 Vrij zeilen

Vandaag verken je de Dalmatische Kust op je eigen manier. Geef toe aan je nieuwsgierigheid en trek je eigen plan: zeil alleen of in kleine groepen met je nieuwe vrienden. Verken de landtong en bezoek het bruisende Korčula per bus of jacht, verken de middeleeuwse oude stad en bekijk een traditionele zwaarddans. Beklim de klokkentoren voor een prachtig uitzicht dat zich kilometers voor je uitstrekt. Of ga een stukje verder de Adriatische Zee op. Heb je geen specifieke bestemming in gedachten, dan heeft de crew op het moederschip naast de laatste weerberichten diverse suggesties voor je. Mogelijkheden vanuit Lumbarda zijn Okuklje (26 zeemijl), Polace (15 zeemijl), Trstenik (11 zeemijl) en Prozura (25 zeemijl). De vrije zeildag kun je helemaal invullen zoals je wilt, dus benut deze optimaal.

Dag 6 Ston, Pelješac

Zeil de voorlaatste dag van je vakantie naar de badplaats Ston, gelegen op het schiereiland Pelješac, waar je bijeenkomt met de rest van de vloot. Beklim de 14e-eeuwse stadswallen die over de heuvel naar Mali Ston leiden. Je hebt dan een prachtig uitzicht over Ston en het schiereiland Peljesac, met de traditionele zoutpannen en oesterkwekerijen die nog steeds in gebruik zijn. De stadswal is de tweede langste verdedigingsmuur ter wereld, die alleen nog maar wordt overtroffen door de immense Chinese Muur. De avondactiviteit bestaat uit een cocktailwedstrijd die door onze crew op het moederschip wordt beoordeeld op smaak, presentatie en naam. Vervolgens genieten we van een laatste groepsmaaltijd in restaurant Kod Balda. Ston staat bekend om zijn mosselen en oesters en is de perfecte locatie om van deze heerlijke lekkernijen te genieten. Zet koers naar Mali Ston, een kleinere stad aan de noordkant van schiereiland Pelješac en ga dineren in een van de vele lokale restaurants.

Suggesties voor de lunch:
Ga voor anker in de brede, door bomen omgeven baai van Uvala Lopud om heerlijk te zwemmen en te snorkelen in het helderblauwe water en zet dan koers naar het zandstrand om te genieten van een lunch in een van de traditionele restaurants.

Dag 7 Ston naar Dubrovnik

Vertrek vanuit Ston voor de laatste etappe van je flottielje, een route van 22 zeemijl terug naar ACI Dubrovnik. De terugreis begint met een flottieljeregatta, een vriendschappelijke wedstrijd om je zeilvaardigheden te testen. Na aankomst komt een van onze technici bij u aan boord om eventuele technische problemen door te nemen voordat we de week feestelijk besluiten met een gin & tonic party en een prijsuitrekening.

Suggesties voor de lunch:
De prachtige Elafieten Eilanden bieden diverse mogelijkheden voor een lunchstop onderweg naar Dubrovnik. Zet koers naar Koločep voor zand- en kiezelstranden en eeuwenoude pijnbossen of ga voor anker bij het Šunj-strand in Lopud om te genieten van traditioneel bereide visgerechten, waaronder gebakken inktvis.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.