Bezoek het traditionele Festival van Folegandros

Waarschijnlijk hebben nog niet veel reizigers van het Griekse eiland Folegandros gehoord. Maar degene die op Folegandros geweest zijn, hebben het eiland Folegandros voor goed in hun hart gesloten.

Foto Clairy Moustafellou

Kom naar Folegandros

Een unieke kans om Folegandros te bezoeken is het Traditionele Festival. De gastronomie van het eiland, samen met andere aspecten van de cultuur, kunnen ontdekt worden vertoond tijdens het Folegandros Festival in 2017. Het Festival wordt, zoals elk jaar, georganiseerd door de Gemeente Folegandros samen met de Regio van de eilanden van de Zuid-Egeïsche Zee, de Hotel Associatie van Folegandros en de Culturele Vereniging van Folegandros, vrouwelijke ondernemers en vrijwilligers. 

 

Voor diegenen die minstens een keer op het mooie Cycladische eiland zijn geweest is het ondenkbaar om niet een van de beroemde taarten, de beroemde matsata of een van de kazen te hebben geproefd.
 De watermeloentaart of ‘adiangourenia’ is een zoete taart die met honing, sesam en met pulp van een lokale watermeloen (adiangouro) wordt gemaakt. ‘Kalasouni’ is een typische taart, met uien als basisingrediënt en vergoten kaas, een soort kaas die u in de restaurants op het eiland kunt proeven.Daar vindt u ook de beroemde ‘matsata’ en de traditionele handgemaakte pasta van Folegandros. De matsata lijkt op noedels, maar wordt gekookt zodra het gemaakt is en het heeft een frisse smaak. Om deze reden worden ze ook niet verkocht in de winkels. Het wordt geserveerd met een eenvoudige rode saus of met gestoofd vlees, haan of konijn.

 

 

Beroemd zijn ook de kazen van het eiland: Fris, zacht en kruidig (zoals ´xynomyzithra´ van Paros, of ‘tyrovolia’ van Mykonos of Tinos) worden geserveerd met salades of ze worden gebruikt als vulling in de beroemde taarten van Folegandros.

Veel kleine festivals, feesten en concerten zullen plaats vinden op het eiland tot 19 oktober. 
Het doel is om de culturele tradities van Folegandros te benadrukken door het behoud van de religieuze feesten met de traditionele feesten en de gastronomie van het eiland. Als u op het eiland Folegandros komt, vergeet dan niet om de delicatessen van het eiland te ervaren.

Meer informatie over Folegandros:
www.folegandros.gr
www.folegandros.com

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.