Na-apen in Museum Klok & Peel

Zomervakantie! Tijd om er op uit te gaan en avonturen te beleven! Kom daarvoor naar Museum Klok & Peel in Asten. Gedurende de zomervakantie valt daar van alles te beleven voor jong en oud. Erg leuk voor de kinderen is de interactieve doe-tocht ‘Na-apen’. Wie weet kom je Tuurke wel tegen.

Kinderactiviteit

De natuur is een bron van inspiratie. De mens heeft verschillende slimmigheden afgekeken uit de natuur. Je zou het zelfs na-apen kunnen noemen. Aan de hand van een aantal proefjes en opdrachten ga je op onderzoek uit. Tuurke is er natuurlijk ook bij om je de weg te wijzen.

 

 

Wat apen mensen zoal na uit de natuur? Ha, van alles. In het museum is bijvoorbeeld een officieel Nederlands wedstrijdpak voor zwemmers te zien. Bijzonder omdat het is geïnspireerd door haaienhuid. Daardoor glijdt het pak een stuk beter door het water. Het effect was zo groot dat het pak sinds 2010 bij officiële wedstrijden niet eens meer gebruikt mag worden!

 

 

Een ander inspirerend dier is de vogel. Die heeft de mens leren vliegen. Zo is er gekeken naar de vleugels van uilen. Door de speciale vorm kunnen uilen heel stil vliegen. Ook windmolens draaien stiller door die uitgekiende vorm te gebruiken. Verder kun je denken aan de inspiratie die de mens haalt uit bamboe of een honingraat! Die wijzen de weg naar stevige constructies. Lukt het jou om tijdens de tocht in het museum zelf een stevig bouwwerk te maken?

Klank van de Lage Landen

Nieuw is deze zomer ook de permanente expositie ‘Klank van de Lage Landen’. In deze ruimte laten we de oorsprong en ontwikkeling van de beiaard zien. En we laten die ook horen.

Heb je altijd al meer willen weten over het carillon dat je vanuit je tuin of bij het bezoeken van de markt hoort? Via een grote touchscreen kun je voortaan informatie opvragen over alle beiaarden in de Lage Landen en zelfs de wereld.

Oosterse dagen

En ook nog in de zomer: de Oosterse Dagen. Die zijn een mooie traditie geworden in Asten. In het weekend van 26 & 27 augustus zijn ze er weer. Met een zeer compleet programma. Denk hierbij aan Oosterse muziek, dans, vechtsport, geneeswijzen en nog veel meer. Voeg daarbij de Oosterse klokken uit de eigen museumcollectie en het plaatje is compleet. De Oosterse Dagen spelen zich af in de tuin en Oranjerie van het museum, op beide dagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Zo zie je maar: het Astens museum biedt tijdens de zomervakantie een compleet dagje uit voor jong en oud. Zon of regen, bij Klok & Peel kun je er tegen! Niet voor niets won Museum Klok & Peel de ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van Noord-Brabant 2017’!

Alle activiteiten zijn toegankelijk voor het normale toegangstarief van het museum. Speciale aanbieding is een gezins- of seniorenpas voor 25 euro. Hiermee kunnen ouders of grootouders sámen met hun (klein)kinderen tot en met 15 jaar het museum tot het eind van 2016 onbeperkt bezoeken. Museum Klok & Peel is gevestigd aan de Ostaderstraat 23 te Asten.

 

 

Ontvang tips voor reizen met kinderen

Ontdek elke dag een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen in je inbox. (en we sturen geen spam)

  • Voer een getal kleiner dan of gelijk aan 5 in.

Comments are closed.