Museum Klok & Peel is het leukste uitje van Noord-Brabant

Museum Klok & Peel in Asten is afgelopen dinsdag op de vakantiebeurs in Utrecht verkozen tot het Leukste uitje van Noord-Brabant 2017. Als leukste uitje van Nederland werd opnieuw de Efteling verkozen. Twee successen om trots op te zijn!

Vrijwilligers van Museum Klok & Peel

De prijs is niet alleen een optelling van de meest uitgebrachte stemmen, maar ook een beoordeling op een aantal criteria, zoals gastvrijheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding. De trofee Leukste uitje van Noord-Brabant werd door hoofddirecteur van de ANWB, Frits van Bruggen, overhandigd aan Frank van Kempen, operationeel manager van het museum. Die was samen met mw. Henny Cleef namens het museum bij de prijsuitreiking aanwezig.

 

 

‘Leukste uitjes van Nederland’

De ANWB organiseerde voor de 7e keer de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van het Land van ANWB, de website met duizenden verrassende dagjes uit. Eind vorig jaar werden een tiental Brabantse uitjes genomineerd waaronder Museum Klok & Peel. Tot op het laatst bleef de uitslag spannend. Klok & Peel kreeg goud en bevond zich in goed gezelschap met het Philips Museum (Zilver) en Oorlogsmuseum Overloon (Brons).

 

 

Vernieuwde tentoonstellingsruimten

Museum Klok & Peel verwacht dat het behalen van de prijs meer bezoekers naar de regio en het museum zal brengen. Daarmee kunnen meer gasten genieten van de vernieuwde tentoonstellingsruimten die binnenkort gereed zullen zijn: ‘Beiaard, Zingend Brons’ en ‘De Peel aan zee’. Eerstgenoemde is momenteel in afrondende fase. De vernieuwingen onderstrepen dat Klok & Peel werkt aan permanente kwaliteitsverbetering en leiden ertoe dat de museumruimtes nog interactiever en sfeervoller worden.

In 2014 won het museum al de prestigieuze Museumprijs waarna het in 2015 goud won bij de ANWB verkiezing; daarop volgde in 2016 zilver. Het winnen van de prijs in 2017 is wederom een belangrijke opsteker voor Museum Klok & Peel en alle medewerkers en vrijwilligers in haar ambitie om uit te groeien van icoon van de Peel tot icoon van Brabant.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.