Air Transat tekent huurovereenkomst voor 10 nieuwe Airbus A321neo LR’s

Transat A.T. Inc. is verheugd te melden dat zijn business unit Air Transat een overeenkomst voor lange termijn (12 jaar) heeft getekend met AerCap voor de huur van 10 Airbus A321neo long-range toestellen. De vliegtuigen worden geleverd tussen de lente van 2019 en de herfst van 2020. Deze vervangen de oudste Airbus A310’s.

Transatlantich

De A321neo LR toestellen worden ingezet op de zomerbestemmingen en de trans-Atlantische routes. In combinatie met de Airbus A330’s en de Boeing 737’s bedienen ze Transat’s volledige netwerk op een efficiënte en kosteneffectieve manier.

 

 

De Airbus A321neo LR’s van Air Transat bieden plaats aan 200 passagiers in een standaard tweeklasse-indeling: Club Class en Economy Class. Alle zitplaatsen zijn uitgerust met een individueel touchscreen dat een uitgebreide keuze aan inflight-entertainment biedt voor iedereen.

“De A321neo LR’s zullen onze vloot van A330s en B737s perfect complementeren,” aldus Jean-Marc Eustache, voorzitter en CEO van Transat. Hij voegde eraan toe: “Deze vliegtuigen zijn ook een ideale oplossing om onze A310’s te vervangen. Dankzij deze overeenkomst met AerCap kunnen wij onze klanten de gebruikelijke diensten en comfort tegen de beste prijs blijven aanbieden. We zijn zeer verheugd onze langdurige en vruchtbare samenwerking met ‘s werelds toonaangevendste vliegtuigverhuurder te continueren.”

 

 

Aengus Kelly, CEO AerCap: “We zijn erg trots op onze langdurige samenwerking met Air Transat en zijn verheugd een belangrijke rol te spelen in de toekomstige groei van de luchtvaartmaatschappij. De A321neo LR zal de vloot van Air Transat aanzienlijk verbeteren met het meest efficiënte toestel voor lange afstanden met een enkelvoudig gangpad dat een uitzonderlijk niveau van passagierscomfort biedt.”

Ideaal toestel voor Transat routes

Air Transat behoort hiermee tot één van de eerste luchtvaartmaatschappijen die de nieuwe Airbus variant A321neo LR in gebruik neemt. De A321neo LR is het enige toestel met een enkelvoudig gangpad dat een dergelijke lange afstand weet te overbruggen: tot 4000 zeemijl (7.400 km). Ideaal voor de routes van Transat. Dankzij de grootte van het toestel ontstaat er meer flexibiliteit op het vlak van commercialisering en frequentie. De brandstofefficiëntie houdt de kostprijs per stoel zo laag mogelijk en de ecologische voetafdruk wordt verminderd. De vloot van Air Transat bestaat momenteel uit 31 vaste vliegtuigen in een uniek en flexibel model dat het mogelijk maakt om diverse type toestellen naargelang het seizoen in te zetten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.