De wereld is in de ban van Game of Thrones

De wereld wacht in spanning af op de première van het 7e seizoen van Game of Thrones, maar fans wachten echter niet totdat winter is aangebroken. Volgens Hotels.com™ is er namelijk een flinke toename in het aantal zoekopdrachten voor de prachtige vakantiebestemmingen uit de Zeven Koninkrijken.

Als een van de populairste tv-series ter wereld**, heeft het miljoenen fans over de hele wereld geïnspireerd sinds de pilot in 2011 werd uitgezonden. Het afgelopen seizoen keken er wereldwijd meer dan 23 miljoen mensen*** naar elke aflevering.

De bestemmingen die het meest in de seizoenen voorkwamen, en locaties die naar verwachting in seizoen 7 zullen voorkomen, worden steeds populairder. Reisexpert Hotels.com heeft enorme toenames opgemerkt in het aantal zoekopdrachten naar bestemmingen in IJsland, Spanje, Kroatië en Noord-Ierland.

 

 

Op avontuur ‘Beyond the Wall’

IJsland, het land waar de meest indrukwekkende landschappen in de serie is opgenomen en de scènes ‘Beyond the Wall’ zich afspelen, heeft de meest dramatische toename in het aantal zoekopdrachten gezien. Er wordt sinds 2014, toen de serie wereldwijd enorm populair werd, maar liefst 285% meer naar deze schilderachtige bestemming gezocht.

Deze opwaartse trend voor de bestemming heeft zich ook het afgelopen jaar (2017 t.o.v. 2016) voortgezet. Volgens data is er namelijk een toename van 30% in het aantal reizigers die graag in de ijzige voetsporen van de Night’s Watch treden.

Aankomst in Kroatië

Een aantal bestemmingen in Kroatië, een andere belangrijk filmlocatie, hebben ook een toename in het aantal toeristen gezien. Zo had de eeuwenoude stad Split aan de Dalmatische kust maar liefst 120% meer zoekopdrachten. Fans kijken hun ogen uit tijdens een rondleiding van het ommuurde Paleis van Diocletianus, de locatie van de troonzaal van de Mother of Dragons. De minder bekende Kroatische stad Sibenik, waar de scènes in de beroemde stad Braavos zijn opgenomen, zag een vergelijkbare toename van 60% in het aantal hotelzoekopdrachten.

 

 

De Dorne van Sevilla

Fans kijken ook naar de warme streken en bourgondische levensstijl van het Spaanse Sevilla, met een toename van 145% in het aantal zoekopdrachten voor deze bestemming. Sevilla is gebruikt voor de scènes in Dorne, de meest exotische locatie van de Zeven Koninkrijken waar het sierlijke privélandgoed van het Huis Martell staat.

Ierse charme

In de aanloop naar de langverwachte première van seizoen 7 staat Belfast boven aan het wenslijstje van vele fans. De ruige noordkant van het eiland Emerald komt in bijna alle seizoenen voor en zal volgens geruchten de kers op de taart van het laatste seizoen worden. Met bijna 120% meer zoekopdrachten voor hotels in Belfast in afwachting van de seizoenspremière, zal deze bestemming in 2017 duizenden fans verwelkomen.

Wanneer Nederlanders online zoeken naar Game of Thrones bestemmingen, zoeken zij het meest naar King’s Landing, Old Town en Castle Black. Maar wanneer ze naar een van de filmlocaties zouden kunnen gaan, is Highgarden ook populair. Het is opmerkelijk dat meer dan 50% van de respondenten Essaouira (Astapor) in Marokko kent door Game of Thrones, terwijl Girona (Old Town, Braavos) in Spanje bij ongeveer 50% al bekend was voor de serie begon. Voor de start van seizoen 7 zijn de nieuwe filmlocaties Zumaia en Santiponce in Spanje bekend bij slechts 15% van de respondenten.

Isabelle Pinson, Vice President, EMEA bij het merk Hotels.com zegt het volgende: “Game of Thrones spreekt tot de verbeelding van ontzettend veel fans over de hele wereld, waarbij er steeds meer gezocht wordt naar de opmerkelijke filmlocaties uit de serie voor een vakantie. Als hotelexperts met een passie voor reizen zijn we verheugd om onvergetelijke, fantastische verblijven te kunnen verzorgen voor degenen die alle actie van dichtbij willen zien. Net als vele anderen overal ter wereld kijken we uit naar seizoen 7 en naar de prachtige locaties waar dit seizoen is opgenomen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.