Peruaanse Pisco: hét ingrediënt voor geslaagde zomer

De zomer is in volle gang en dat kan maar één ding betekenen: gevulde terrassen en cocktail-drinkende zonaanbidders. Welke cocktail biedt jou deze zomer verkoeling? Één ding is zeker, Peru’s nationale drank Pisco is ‘the next big thing’ en mag niet ontbreken in een zomerse cocktail.

Pisco Sour, Chilcano, Capitan, Tropical Point of Pisco Point: alle vijf zijn ze goddelijk en in alle vijf de drankjes is Pisco het hoofdingrediënt. Maar wat weten we eigenlijk over dit mysterieuze drankje? Maak kennis met Peru’s nationale trots: Pisco.

Een sterke drank

Pisco is een sterke drank geboren uit een samensmelting van de Peruaanse en Spaanse cultuur. De Spanjaarden brachten in de 16e eeuw de druif en kennis over distillatie mee naar Peru. De Peruanen zorgden dankzij hun rijke bodem en deskundige boeren voor de groei van de unieke drank. Het populaire drankje is hét bewijs van Peru’s rijke culinaire geschiedenis en mede hierom hun grote trots. De naam Pisco is in het Quechua (taal van de Inca’s) het woord voor vogel of vogels.

 

 

Peru’s populairste Pisco cocktail is zonder twijfel de Pisco Sour. Deze verfrissende zoetzure cocktail met limoensap, (riet)suikersiroop, eiwit, een drupje Angostura bitter, ijsblokjes en natuurlijk Pisco wordt inmiddels wereldwijd gedronken en is dé reden om in een zomerse cocktailbar neer te strijken. Victor Morris is degene die alle eer voor dit goddelijke frisse drankje mag opstrijken. Hij bedacht de Pisco Sour in 1920 in zijn bar in Lima en sindsdien kunnen de Peruanen zich een leven zonder hun geliefde Pisco Sour niet meer indenken. Maar niet alleen de Pisco Sour is een avondje uit waard, want ook de Chilcano (Pisco, ginger ale en limoen), Capitan (Pisco met Vermouth), Pisco Point (Pisco, appellikeur, anijs en een bittertje) en Tropical Pisco (Pisco met Aperol, grapefruitsap en verse munt) zijn een feestje voor de smaakpapillen.

Pisco-route

Wijn- en cocktailliefhebbers die nog nooit voet in Peru hebben gezet, hebben vanaf nu een extra reden om een trip naar het land van de Pisco te maken. Er bestaat namelijk een heuse Pisco-route. Deze heerlijke tocht start in de Peruaanse hoofdstad Lima en loopt via de provincie Chincha langs de steden Ica, Arequipa, door naar de zuidelijk gelegen plaatsen Moquegua en Tacna. Uiteraard draait deze tocht niet alleen maar om drank, want in Peru hangt iedere stap die je zet samen met geschiedenis, natuur, avontuur en culinaire hoogstandjes. Zorg dat je in Chincha een bezoek aan een ‘bodega’ combineert met een fietstocht of paardrijrit en verlaat Ica niet zonder een blik op de Nazcalijnen, of de wilde dieren van ‘Las Islas Ballestes’ te werpen.

 

 

Mocht je deze zomer lekker in eigen land blijven, ook dan is een Pisco cocktail binnen handbereik. De zomerse cocktail wordt namelijk in vrijwel iedere zichzelf respecterende cocktail bar aangeboden. Salud!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.