Zomervakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

Wie op zoek is naar een leuk, spannend en gezellig vakantiedagje uit, kan deze zomervakantie terecht in het Rijksmuseum van Oudheden. Met een escape room over archeologie, restauratoren ‘live’ aan het werk in kindertekenatelier Studio RMO en de zomerse tentoonstelling ‘Casa Romana’, is er voor elk wat wils. In juli en augustus is het museum óók op maandag open en is er een limonade-actie in het Museumcafé.

Tekenen in Studio RMO

In de splinternieuwe kindertentoonstelling én tekenatelier Studio RMO kun je de kunst van de oude Grieken bewonderen en als tekenaar aan de slag gaan. In Studio RMO sta je oog in oog met gipsen replica’s van beroemde Griekse beelden uit de oudheid. Griekse kunstenaars waren namelijk waanzinnig goed in het maken van beelden. Maar dat kan jij ook: haal het Studio RMO-tekenboekje bij de kassa, bestudeer de beelden, doe de tekenopdrachten en word zélf de kunstenaar!

 

 

Museum Escape

T/m 3 september staat Museum Escape in de Tempelzaal, een spannende pop-up escape room over archeologie – voor volwassenen. Deelnemers hebben 45 minuten de tijd om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Dat mysterie staat in de vorm van een kist in de Tempelzaal van het museum. Om te ontdekken welke archeologische verrassingen er in de kist verborgen zitten, moet je puzzels oplossen, raadsels ontcijferen en aanwijzingen verzamelen. Museum Escape kun je met een groep van 2 t/m 7 personen doen (alle leeftijden, minimaal 1 persoon van 18 jaar of ouder).

 

 

Kijken naar (en vragen over) restaureren

Een aantal gipsen beelden in Studio RMO is hard toe aan een opknapbeurt. Daarom is restaurator Renske Dooijes op speciale dagen live aan het werk in de expositiezaal. In de zomervakantieperiode (t/m 27 augustus 2017) is ze er iedere maandag-, dinsdag en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Je mag haar alles vragen over het restaureren!

En nog meer

En verder zijn er natuurlijk nog alle andere vaste en tijdelijke tentoonstellingen die je kunt zien in het museum. Bijvoorbeeld Casa Romana, een grote tentoonstelling over wonen in de Romeinse tijd en de beroemde Egyptische collectie met o.a. mummies, mummiekisten en prachtige beelden. Even bijkomen van rondkijken en ontdekken in het museum kan in de museumtuin of het museumcafé. Voor de zomerse trek heeft het café hapjes en drankjes en een speciale vakantieactie met huisgemaakte limonade (bij besteding van €4,50).
Kinderen uit de regio Leiden en Den Haag mogen t/m 20 augustus 2017 met hun VakantiePas gratis het museum in. Kijk op www.vakantiepas.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.