NYC Restaurant Week viert 25e verjaardag

NYC & Company nodigt bezoekers uit om te genieten van de voordelen van de 25e editie van de Restaurant Week. Het programma vindt plaats van 24 juli tot en met 18 augustus in 390 deelnemende restaurants in alle 5 de wijken. Er kan gekozen worden uit maar liefst 34 verschillende keukens in restaurants verspreid over 42 buurten.

Tijdens de Restaurant Week is de vaste prijs voor een driegangen lunch $29 en een driegangen diner $42 (exclusief drankjes, fooi en belastingen). Nieuw dit seizoen zijn de vier NYC Restaurant Week Summer Tasting Series evenementen met exclusieve menu’s en een kaartverkoop die lokale goede doelen steunt.

Verheugd

“We zijn verheugd om deze zomer de 25e verjaardag van Restaurant Week te mogen vieren en zo het voortdurende succes van dit initiatief te erkennen, dat niet alleen onze culinaire sector jarenlang heeft ondersteund maar ook New Yorkers en bezoekers onvergetelijke ervaringen heeft bezorgd in de culinaire hoofdstad van de wereld”, zegt Fred Dixon, CEO van NYC & Company.

 

 

Eerste culinaire programma

Restaurant Week is als eerste gestart, 25 jaar geleden in de stad New York. Het begon als een vierdaagse dineer promotie tijdens de Nationale Democratische Conventie van 1992 waar het NY92 werd genoemd. Iets minder dan 100 restaurants namen deel aan het programma, dat toen was gericht op het genereren van zakenlunches voor bezoekende afgevaardigden. Het programma werd echter zeer succesvol onder New Yorkers die de kans aangrepen om bij goede restaurants te eten voor $19.92 per persoon, sindsdien is het programma steeds verder gegroeid en door veel wereldsteden overgenomen.

Hoogwaardige wereldrestaurants

Onder de deelnemende restaurants deze zomer zijn 12 originele deelnemers uit het seizoen van 1992, waaronder Barbetta, Le Cirque, Tavern on the Green en The Water Club. Dit seizoen zijn er 33 nieuwe deelnemende restaurants, waaronder Boucherie, Fifty Restaurant, Flinders Lane, Haru Hell’s Kitchen, The Ribbon, Society Cafe en Untitled.

“Het succes en de groei van NYC Restaurant Week de afgelopen 25 jaar is een prestatie waar de culinaire gemeenschap van New York erg trots op is”,

zegt Tracy Nieporent, voorzitter van NYC & Company’s Restaurant Committee. “Dineren is een integraal onderdeel van de New York City ervaring, en door middel van NYC Restaurant Week kunnen we onze levendige, hoogwaardige wereldrestaurants zowel in de zomer als de winter laten zien door bezoekers uit te nodigen om van 34 verschillende keukens verspreid over alle vijf de stadsdelen te genieten.”

 

 

Voor de 25e verjaardag van NYC Restaurant Week is NYC & Company’s creatieve campagne vernieuwd om de unieke culinaire ervaring van New York City over te brengen. Om mensen aan te sporen om alles te ontdekken wat de restaurants in de stad te bieden hebben, heeft de campagne als primaire slogan Taste where it takes you, met ondersteunende slogans als 25 years of good taste, Break bread in another borough, Share a cab, hog a dessert, en Travel the world on your lunch hour.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.