Geef je vakantiefoto’s wat extra kleur met een reis naar de kleurrijkste steden ter wereld

De zomer is weer in volle gang, maar tijdens jouw welverdiende vakantie ben je vaak al op zoek naar inspiratie voor je volgende reis. Bekijk deze eens door een gekleurde (zonne)bril! Booking.com laat je de kleurrijkste bestemmingen ter wereld zien. Laat je inspireren en verleiden tot een bezoek aan een van deze zes bonte steden.

Chefchaouen, Marokko

Deze ongelooflijke stad moet een van de beste bestemmingen zijn als het gaat om kleurrijke steden. Chefchaouen ligt in het noordwesten van Marokko in het Rifgebergte en is een droom voor elke fotograaf dankzij haar blauwwitte gebouwen. De opvallende stad heeft reizigers veel te bieden zoals een geweldige eetcultuur en een prachtige omgeving. De nabijgelegen bergen zijn perfect om te verkennen met hun doolhof van valleien, beekjes en schilderachtige vergezichten. Het is dan ook niet raar dat de gasten van Booking.com Chefchaouen vooral aanbevelen voor mooie landschappen, ontspanning en fotografie!

 

 

Accommodatietip: Het prachtige Riad Gharnata ligt in de medina, naast het beroemde plein en de markten, en biedt een prachtig uitzicht op de kleurrijke stad. Als je een dag per fiets of te voet op pad bent geweest om de bezienswaardigheden te bewonderen, dan kun je hier op het terras genieten van een traditionele Marokkaanse muntthee.

Jaipur, India

Van de blauwe stad vliegen we naar de roze stad, de bijnaam van de in 1727 gestichte Indiase stad Jaipur, waar elk gebouw een opvallende, terracottakleur heeft. Dit is te danken aan Maharaja Sawai Ram Singh die de hele stad ter ere van het bezoek van prins Albert Edward in 1876 roze liet kleuren, de kleur van gastvrijheid en een warm welkom. Als je de culturele driehoek van India bezoekt, mag Jaipur niet ontbreken. Reizigers vergapen zich graag aan het Stadspaleis, Pritam Niwas Chowk (een poort naar het plein) en Jantar Mantar (een monument gebouwd door de Rajput koning Sawai Jai Singh II). Volgens reizigers van Booking.com zijn de topaanbevelingen voor Jaipur de mooie bezienswaardigheden, geschiedenis en monumenten.

Accommodatietip: Dompel jezelf onder in luxe bij het SUJAN Rajmahal Palace. Eigenlijk is deze prachtige accommodatie meer een paleis dan een hotel; het heeft een eigen bar, drie restaurants en een zwembad. Huur er een auto om de bezienswaardigheden van Jaipur te ontdekken of slenter over het indrukwekkende terrein en geniet vervolgens van een high tea.

Rio, Brazilië

Rio staat bekend om zijn kleurrijke feesten, en nu zijn ook de sloppenwijken, bekend als favela’s, van een kleurtje voorzien dankzij de Nederlandse kunstenaars Jeroen Koolhaas en Dre Urhahn die van de stad hun canvas gemaakt hebben. Na het verkennen van de kleurrijke straten, moet je echt een bezoekje brengen aan het beroemde strand Copacabana om te genieten van de zon en een kleurige cocktail. Gasten van Booking.com bevelen Rio aan voor zijn stranden, bezienswaardigheden en landschappen.

Accommodatietip: Casa Geranio is een lieftallige bed & breakfast met knusse kamers in de bijzondere buurt Santa Teresa, slechts 500 meter van de Arcos de Lapa (een aquaduct dat in de 18e eeuw gebouwd is om vers water van de rivier de Carioca naar de stad te voeren). De B&B heeft een buitenzwembad met een geweldig uitzicht en een tuin met fruitbomen en vogels.

Kopenhagen, Denemarken

Maak een reis naar de kleurrijke stad Kopenhagen met haar geplaveide straten, pastelkleurige herenhuizen, cafés bij kaarslicht, vriendelijke locals en ervaar zelf de ‘hygge’: typisch Deense gezelligheid. Bezoek vooral de historische en pittoreske haven, Nyhaven, met zijn kleurige 17e en 18e-eeuwse herenhuizen. Het is geen wonder dat bezienswaardigheden, architectuur en stadswandelingen de topaanbevelingen zijn van de reizigers van Booking.com.

 

 

Accommodatietip: Factory Style Apartment is een fantastische, huisdiervriendelijke accommodatie met een centrale ligging. Op 200 meter afstand vind je de wijk Islands Brygge en op ongeveer 1 km het populaire attractiepark Tivoli. De bonte vrijstad Christiania, die je niet mag missen, bevindt zich op 2 km afstand.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Ontdek een smeltkroes van culturen, keukens en landschappen in het karakteristieke Kaapstad. Met zoveel natuurschoon, kunst, design en cultuur heb je keus te over. Een bezoek aan de felgekleurde wijk Bo-Kaap mag niet ontbreken, hier zijn de huizen geverfd in alle kleuren van de regenboog. Ook de groene bergen, witte zandstranden en oranjerode zonsondergangen maken de stad zo kleurrijk. Gasten van Booking.com bevelen de stad vooral aan voor bergen, eten en wijn.

Accommodatietip: Blue Views Villas and Apartments bieden luxe accommodatie met eigen kookgelegenheid op slechts 8 minuten van het strand Bakoven. De villa heeft een eigen zwembad met een panoramisch uitzicht, zodat je elke avond van de prachtige zonsondergang kunt genieten.

Buenos Aires, Argentinië

Ontdek de kleuren van Buenos Aires, bijvoorbeeld in de bijzondere wijk La Boca vol met bont beschilderde huizen. De stad heeft voor ieder wat wils, van een malse biefstuk tot een verleidelijke tango. Bezoek het roze Casa Rosada (het werkpaleis van de Argentijnse president) of het stadion La Bombonera voor een voetbalwedstrijd, waar de teamkleuren van Boca Juniors de boventoon voeren. Reizigers van Booking.com bevelen de stad aan voor cultuur, eten en architectuur.

Accommodatietip: Verblijf in het hart van Buenos Aires in het trendy Milhouse Hostel Hipo, gelegen in het centrum. Je zult jezelf ongetwijfeld vermaken met de happy hours van het hostel, de DJ’s en de tangolessen. Je hebt de keus uit slaapzalen en privékamers, en na een goede nachtrust kun je genieten van een continentaal ontbijt met tropische vruchten en vers gebak. Verwen jezelf ’s avonds met een exotische cocktail (… of twee) in de bar van het hostel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.