Social media en online reviews zijn onmisbaar in eerste 24 uur van een vakantie

Nieuw wereldwijd onderzoek van Booking.com onthult dat bijna de helft van alle reizigers (46%) ervan overtuigd is dat de eerste 24 uur toonaangevend is voor de rest van de vakantie. Terwijl “traditionele” activiteiten zoals koffers uitpakken (63%) en de accommodatie verkennen (60%) het meest populair zijn, laten de resultaten ook zien dat technologie steeds belangrijker wordt voor reizigers; de ultieme foto maken voor social media (27%) en online gaan om reviews van lokale restaurants te lezen (26%) scoren ook hoog.

Smartphones

Vakanties maken een belangrijk deel uit van onze levens en zijn ervaringen die we graag willen delen met anderen via onze smartphones. Als reactie op, en om World Emoji Day te vieren, heeft Booking.com nieuwe vakantie-emoji’s gecreëerd. Meer dan 18.000 reizigers werden gevraagd naar welke nieuwe emoji’s ze graag zouden gebruiken. Enkele winnaars: de kaartlezer, de typische toerist en de selfie-maker. Booking.com heeft deze emoji’s tot leven gebracht en een petitie geschreven voor het Unicode Consortium (de organisatie die emoji’s goedkeurt) om ze te vragen de nieuwe emoji’s toe te voegen aan hun huidige lijst.

 

 

Maar wat gebeurt er allemaal in dit etmaal? Wat zijn de echte prioriteiten op die eerste dag van je vakantie? En komen onze verwachtingen overeen met de werkelijkheid? Booking.com heeft onderzoek uitgevoerd onder 18.000 mensen uit 25 landen wereldwijd om meer te weten te komen over die eerste 24 uur op reis.

 

 

Goed genoeg voor Instagram?

Het antwoord op de vraag “Wat willen reizigers doen op de eerste vakantiedag?” geeft een interessant beeld van de reiziger uit de 21e eeuw. Hoewel de drie belangrijkste resultaten vrij traditioneel zijn: koffers uitpakken (63%), de accommodatie verkennen (60%) en activiteiten voor de volgende dag inplannen (53%), laten de resultaten ook zien hoe gevarieerd en technisch onze vakanties vandaag de dag zijn:

  • De ultieme foto maken voor social media (27%, voor 18-34-jarigen maar liefst 37%)
  • Online gaan om reviews van lokale restaurants te lezen (26%)
  • Nieuwe mensen ontmoeten/vrienden maken (24%)
  • Taalvaardigheden proberen te verbeteren (16%)
  • Roomservice bestellen (15%)
  • Naar een vakantieplaylist luisteren (13%)
  • Zakelijke e-mail checken (10%)

De timing van deze activiteiten laat zien dat mensen dingen zoals het nemen van foto’s voor social media en online reviews lezen eerder ondernemen dan de echte traditionele vakantie-activiteiten, zoals een duik nemen in het zwembad of een ijsje eten.

Vakantie emoji’s

Vakanties maken een belangrijk deel uit van onze levens en zijn ervaringen die we graag willen delen met anderen via onze smartphones. Booking.com heeft meer dan 18.000 reizigers gevraagd welke nieuwe emoji’s ze graag zouden gebruiken. Enkele winnaars: de kaartlezer, de typische toerist en de selfie-maker. Booking.com heeft deze emoji’s tot leven gebracht en een petitie geschreven voor het Unicode Consortium (de organisatie die emoji’s goedkeurt) om ze te vragen de nieuwe emoji’s toe te voegen aan hun huidige lijst. Wil jij ook meer vakantie-emoji’s op je smartphone zien? Onderteken de petitie.

Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer bij Booking.com zegt hierover: “Op vakantie ontdekken we nieuwe plekken, proberen we nieuwe dingen en komen we even uit de dagelijkse sleur. De verwachtingen zijn vaak hooggespannen en met zoveel dingen om te zien en doen, hangt er veel af van de eerste 24 uur. Bij Booking.com is het onze missie om mensen de wereld te laten beleven, en we doen er alles aan om die verwachtingen waar te maken of zelfs te overtreffen. De accommodatie is een essentieel onderdeel van onze vakantie en wij maken het makkelijk om die perfecte plek te vinden, of je nu zoekt naar uitstekende Wi-Fi, een goed ontbijt of een fantastisch uitzicht.”

Een tweede thuis weg van huis

In de eerste 24 uur van een vakantie zijn activiteiten die te maken hebben met de accommodatie vooral populair. Na het uitpakken van je tas (63%) is het verkennen van de accommodatie (60%) de belangrijkste activiteit en voor meer dan een derde van de reizigers (36%) is het belangrijk om het bed uit te proberen.

De meeste mensen vinden het erg belangrijk om zich thuis te voelen in hun tijdelijk tweede huis. Bij de vraag “Wat vindt u tijdens de eerste 24 uur het belangrijkst?”, antwoordden deelnemers als volgt:

  • Een comfortabel matras (44%)
  • Een goed ontbijt (35%)
  • Goede Wi-Fi (32%)

De resultaten tonen ook aan dat het de kleine dingen zijn die het doen voor reizigers, bijvoorbeeld gratis extraatjes (16%), gratis mini toiletartikelen (9%) en het “Do Not Disturb” bordje (6%).

Verwachting versus realiteit

38% van de reizigers denkt dat de eerste 24 uur van een reis het meest memorabel zijn, maar met zulke hoge verwachtingen vrezen reizigers ook dat niet alles vlekkeloos loopt. Bijna een derde (29%) maakt zich zorgen over dingen die de eerste dag verkeerd kunnen gaan. Zijn deze zorgen terecht?

Gasten blijken zich over het algemeen meer zorgen te maken van tevoren dan in werkelijkheid nodig blijkt:
Vier op de tien (39%) respondenten maakt zich zorgen over het kwijtraken van bagage. Deze zorg blijkt echter niet helemaal gegrond: slechts 8% heeft weleens bagage verloren.
40% vreest dat de accommodatie niet aan verwachtingen voldoet, 83% zegt echter aangenaam verrast te zijn wanneer ze de accommodatie zien.
40% van de gasten is bezorgd dat ze niet kunnen verbinden met Wi-Fi, maar 73% gaf aan hier helemaal geen problemen mee te hebben gehad.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.