Alles tot op de zeebodem uitzoeken

In SEA LIFE Oberhausen staat de maand juli in het teken van het grote ontdekkingsavontuur. Kleine en grote bezoekers kunnen als heuse zeebiologen de oceaan gaan verkennen met al zijn bewoners, en dat allemaal van heel dichtbij. In het naastgelegen LEGOLAND Discovery Centre is kapitein Steenbaard op zoek naar piraten voor zijn schip. Reden genoeg voor kleine zeerovers om de grens over te steken naar Oberhausen.

Uitgerust met een onderzeekaart kunnen alle nieuwsgierige avonturiers in SEA LIFE aan de slag als kersverse onderzoeker. Tijdens de speciale onderzoeksweken geven de aquaria hun geheimen prijs. Zo ontdekken de jonge onderzoekers bij welke temperatuur Elfriede het zeewolfvrouwtje zich het prettigst voelt, hoe hoog het zuurstofgehalte in het roggenbassin moet zijn en hoe snel kleine poetsgarnaaltjes door het water schieten.

Zelf aan de slag

Gewapend met een onderwatercamera of een loep kunnen kinderen de wonderen in de onderwaterwereld zelf ontdekken. Lex Jansen, General Manager van SEA LIFE Oberhausen: “Wij laten onze bezoekers de geheimen van de onderwaterwereld zien en geven gezinnen de mogelijkheid om op een interactieve manier alles tot op de zeebodem uit te zoeken.”

‘Knutselliefhebbers kunnen in de knutselhoek hun eigen flessenduiker in elkaar zetten. Daarnaast is het mogelijk de medewerkers een handje te helpen met hun dagelijkse bezigheden’

Wie durft, kan ook een wedstrijdje doen met Twiggy de zeeschildpad, en uitvinden, wie het langst zijn adem kan inhouden.

 

 


Terloops komen alle bezoekers meer te weten over de betrokkenheid van SEA LIFE bij de instandhouding, redding en bescherming van de zeebewoners en hun leefruimte. Bezoekers leren hoe eenvoudig het is hier ook zelf een steentje aan bij te dragen. De SEA LIFE begeleiders vertellen jonge (en oude) onderzoekers meer over wat de biologen achter de schermen allemaal doen. Uiteraard helpen ze graag bij het beantwoorden van moeilijke vragen.

 

 

Vanuit SEA LIFE is het maar een paar minuten lopen naar het naastgelegen LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Deze indoorattractie staat van 15 juli tot en met 3 september 2017 in het teken van de piratenzomer. Bij de ingang krijgen alle kleine bezoekers een piratenhoed en kunnen zich laten schminken als gevaarlijke piraten. Op het pirateneiland kunnen de jonge avonturiers schepen met laserkanonnen kenteren en zeemonsters verslaan. Ook gaan ze als echte zeerovers op zoek naar de schat. Met een beetje geluk keren ze aan het eind van de dag huiswaarts met in hun tas een heus piratendiploma.

Entreeprijzen

Een kaartje voor het LEGOLAND Discovery Centre is (online) verkrijgbaar vanaf € 10,50 per persoon, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. De kleurrijkste binnenspeeltuin ter wereld is dagelijks vanaf 10 uur geopend. Tickets voor SEA LIFE Oberhausen zijn (online) verkrijgbaar vanaf 11,95 euro per persoon, kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. De onderwaterwereld is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op de site. Online tickets zijn verkrijgbaar tegen een speciaal laag tarief.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.