Bas Muijs opent Touretappe vóór profrenners uit

Op 19 juli rijdt Bas Muijs vóór de Tourrenners uit naar de col du Galibier en skigebied Serre Chevalier. De acteur en presentator, die bekend werd door zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden, presenteerde al eerder het wielerprogramma Wielerland en is ook in zijn vrije tijd fervent fietser.

“De Franse cols zijn uiteraard legendarisch, en de Galibier is één van de bekendste. Om deze col op dezelfde dag als de Tour te mogen beklimmen, is echt een unieke ervaring. De weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, het publiek langs de weg moedigt je aan: dichter bij wat de profrenners beleven kun je niet komen. Fantastisch!”

 

 

Muijs’ wielertocht vindt plaats in het kader van de Tour de France Montagnes, een ludieke actie georganiseerd door France Montagnes. Deze overkoepelende organisatie promoot toerisme naar de Franse bergen. Muijs rijdt dan ook in een peloton van 30 Franse bekendheden en skileraren van de ESF (de Franse skischool). Daarnaast wordt er tijdens de Tour de France Montagnes een reuzenspandoek van 40x40m in de vorm van de bolletjestrui uitgespreid over bergweides.

 

 

Met de acties wordt aandacht gevraagd voor de Franse bergen als ideale toeristische bestemming. Vakantiegangers worden aangetrokken door de adembenemende uitzichten, de frisse lucht en de rust die heerst in de dorpen waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Adrenalinezoekers vinden juist hun heil in mountainbiken of parapenten, terwijl de hele familie vertier vindt in de animatieprogramma’s die door de bergdorpen georganiseerd worden. Voor meer toeristische informatie over de Franse bergen, zie de website.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.