TUI ondersteunt ‘Waterinhetbuitenland.nl’ van Vitens

Kun je op je vakantiebestemming het water nu wel of niet uit de kraan drinken? Op die vraag geeft de website ‘www.Waterinhetbuitenland.nl’ van drinkwaterbedrijf Vitens antwoord. Vitens is voor deze website een samenwerking aangegaan met reisorganisatie TUI. Alle vakantiebestemmingen die TUI aanbiedt zijn opgenomen op de site. En de site wordt geïntegreerd in de TUI Cloud, het digitale entertainmentsysteem aan boord van de vliegtuigen van TUI dat passagiers via hun tablet of smartphone kunnen benaderen.

Water uit de kraan

Vrijwel alle Nederlanders drinken thuis water uit de kraan, maar op vakantie wordt dit een stuk minder gedaan. Meer dan de helft geeft aan zelden of nooit kraanwater op vakantie te drinken, ongeacht waar ze naar toe gaan. En dat is zonde, want er zijn landen waar het kraanwater juist wel goed drinkbaar is. Ook wordt er dan onnodig geld uitgegeven aan het kopen van flessen water. Met de website ‘www.Waterinhetbuitenland.nl’ informeert Vitens de vakantieganger in welke landen water drinken uit de kraan veilig is en waar niet.

 

 

Ron Jong, waterspecialist bij Vitens “Uit eerder onderzoek van Vitens blijkt dat 1 op de 10 Nederlanders aangeeft op vakantie weleens ziek te zijn geworden van het lokale kraanwater. Dat is natuurlijk zonde; vakantie moet tenslotte een moment zijn van ontspanning en rust. Met behulp van de website kunnen vakantiegangers goed voorbereid op vakantie.” TUI omarmt deze zomer dit initiatief van Vitens. Melvin Mak, Manager Sustainability TUI Benelux: “Omdat alle TUI-bestemmingen zijn opgenomen op de website is het voor onze reizigers heel eenvoudig na te gaan of ze op hun bestemming kraanwater kunnen drinken. Daarnaast geeft de site antwoord op veel gestelde vragen en lees je de ervaringen van andere reizigers met het kraanwater in de verschillende landen. Het is een nuttige bron van informatie die wij graag met onze reizigers delen en die ook nog eens een steentje bijdraagt aan ons duurzaamheidsbeleid.”

 

 

Minder plastic flessen

Door het delen van deze informatie kopen mensen op hun vakantiebestemming wellicht minder plastic flessen water. En dat helpt de reisorganisatie in haar streven om vakantiebestemmingen duurzaam te ontwikkelen, met respect voor mens, dier en natuur. Duurzaam toerisme is een belangrijke pijler voor TUI. Begin dit jaar lanceerde TUI Benelux, de clusterorganisatie van TUI Nederland en TUI België, de Duurzaamheidsstrategie 2020: ‘Better Holidays Better World’. Met deze gezamenlijke strategie borduurt de organisatie voort op al behaalde resultaten en zet het de lijnen uit voor de duurzame ontwikkeling van het bedrijf, de keten en de toerismebranche in de komende jaren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.