Feestelijke zomer in Valle d’Aosta

Dat ze Valle d’Aosta (in Italië) wel van een feestje houden, blijkt duidelijk uit de toeristische activiteitenkalender van Valle d’Aosta voor deze zomer. Met name muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen en genieten van diverse muziekevenementen in dit Italiaanse plaatsje. De hele zomer lang zijn er in zowat alle hoeken van het Italiaanse Valle d’Aosta traditionele muziek, klank- en lichtspelen, muziekfestivals en jazz concerten te vinden.
italie vakantie muziek valle d'aosta

Musicastelle in Blue festival in Italië

Jazz muziek voert de boventoon bij het ‘Musicastelle in Blue’ festival van 13 tot 21 juli 2012. Locatie is een podium bij het Fort in Bard, een in het oog springende bezienswaardigheid. Tijdens dit festival treden internationaal bekende jazzmuzikanten zes avonden op. De combinatie van de bijzondere locatie en uitstekende jazz muziek maken dit een niet te missen evenement.

 

 

Muziekfestival Celtica in Italië

Dit festival vindt van 6 tot en met 8 juli 2012 voor de 16e keer plaats in Valle d’Aosta. Tijdens dit festival is het genieten van oude en moderne Keltische muziek en dans. Het is een bijzonder sfeervol evenement waarbij het gebruik van de harp voorop staat. In het kader van Celtica zijn er lezingen, workshops en tentoonstellingen. De locaties van het evenement liggen verspreid in de regio Valle d’Aosta; onder meer in het prachtige bergdecor van Courmayeur

Authentieke volksmuziek

In en rond het duizend jaar oude kasteel van Fénis vindt van 23 tot en met 26 augustus 2012 een bijzonder festival plaats voor liefhebbers van authentieke volksmuziek. Het festival is bekend onder de naam ‘Etétrad’, wat vrij vertaald ‘traditionele zomer’ betekent. Bij het festivalterrein is een gratis festivalcamping, zodat bezoekers maximaal kunnen genieten.

Théâtre et Lumières

Ook in de hoofdstad Aosta is het volop feest. Deze prachtige stad is het decor voor vele culturele evenementen zoals het ‘Théâtre et Lumières’ dat zich elke maandag in juli en augustus afspeelt in het oude Romeinse theater van de stad.

Feest deze zomer mee met de Valdostanen en ontdek zo deze prachtige regio! Kijk voor meer informatie over Valle d’Aosta op www.visitaosta.nl of www.lovevda.it
Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Valle d’Aosta

Meer informatie over Valle d’Aosta vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Valle d’Aosta. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Valle d’Aosta

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.