Logis Hotels viert de Franse wijnzomer

Rouge, blanc of toch liever rosé? Voor wie van Franse wijnen houdt staat er deze zomer weer veel moois op stapel. Zo kun je tussen 27 juli en 6 augustus proeverijen afstruinen én concerten van Franse en internationale grootheden bezoeken tijdens de 70e editie van het Foire aux Vins d’Alsace. Of ga eind augustus naar het grootste wijnboerenfeest van de Elzas in Eguisheim, het dorp dat wel bekend staat als de bakermat van de Elzasser wijn.

Deze bruisende festivals zijn ideaal als onderdeel van de vacance en France of gewoon als een wijntripje op zich. Logis Hotels selecteerde mooie stekjes precies daar waar het gebeurt: bij de wijnmaker. Hotel Beauséjour ligt op loopafstand van het Foire aux Vins en Auberge Alsacienne middenin de wijngaarden van Eguisheim. Ook prachtig – en wijnrijk – slapen is het in Hotel du Chateau de Salettes in de Pyreneeën of reis af naar het Schaeffer Hotel aan de Rhône, waar ze 350 lokale wijnen uit eigen kelder schenken. Santé!

Dansen met wijnboeren

Proeverijen, wijn-masterclasses, muziek en dans: het Foire aux Vins d’Alsace in Colmar is een bruisend festival waar honderden experts zich verzamelen om hun beste wijnen te presenteren – en Sting komt ook. Het karakteristiek familiehotel Beauséjour ligt op een korte wandeling van het festival en haalt het maximale uit die warme zomeravonden door tot laat diner bij kaarslicht te serveren in de knusse tuin. Voor de Elzas begon het allemaal met de wijngaarden rondom Eguisheim en het boerenwijnfeest dat hier in augustus plaatsvindt, trekt jaarlijks zo’n 15.000 mensen.

 

 

Kelders, binnenplaatsen en pleinen staan allemaal in het teken van lokale wijnen, die uiteraard met een hapje worden geserveerd. Hier dans je met wijnboeren onder de lampionnen en geniet je van nostalgische folklore. En dan daarna lekker slapen in Auberge Alsacienne, een 16e-eeuwse herberg met uitzicht over de wijnranken.

 

 

Grootliefhebber van wijnen uit de Rhône? Hotel Schaeffer ligt in Serrieres, meteen aan de rivier waar de nieuwe fietsroute ViaRhona zich idyllisch langs slingert. Het sfeervolle familiehotel heeft een uitgebreide wijnkelder met maar liefst 350 wijnen uit de regio, de perfecte match met de streekgerechten die in het uitstekende restaurant met uitzicht op de Rhône worden geserveerd. Nog wat zuidelijker in Frankrijk slaap je royaal in een sfeervol kasteeltje, omringd door druivenplanten. Hotel du Chateau de Salettes ligt in de voetheuvels van de Pyreneeën, waar ook heerlijke, zij het iets minder bekende, wijnen vandaan komen. Het kasteel uit de 13e eeuw is prachtig gerestaureerd tot viersterrenhotel met luxe spa en restaurant, de eeuwenoude wijngaarden zijn nog steeds in gebruik. Slapen op het landgoed van een goede wijnmaker dus, met alle voordelen van dien.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.