Logis hotels laat jou kennismaken met 5 mooie fietsroutes

Nu de dagen langer worden en de zon zich steeds vaker laat zien, slaan de lentekriebels weer flink toe. Om de komst van de lente te vieren, geeft Logis Hotels jou een selectie van vijf mooie fietsroutes in en buiten Nederland. Waar brengt het avontuur jou deze lente?

Kustgebieden in Vélodysséé

Doordat Frankrijk zo groot is, zijn er genoeg prachtige plekken om per fiets te ontdekken. Ook als je geen volwaardig wielrenner bent, ben je verzekerd van genoeg avontuur en plezier op de fiets. Ga bijvoorbeeld op ontdekking in het gebied Vélodysséé op het eiland Île-de-Ré, dat ook wel het fietseiland wordt genoemd. De afstanden zijn allemaal prima te overzien en de vuurtoren van Phare des Baleines is hierbij een mooi start- of eindpunt. Een andere mooie route in Vélodysséé om te fietsen is de kuststrook van Gironde naar Landes. Deze kuststrook is royaal beplant met zeedennen en als je op zoek bent naar verfrissing, kun je de azuurblauwe zee in duiken. Hôtel La Marée en Hôtel L’océana in Vélodysséé maken het mogelijk om uitgerust en op eigen gemak het grote gebied te ontdekken.

 

 

Kastelen, bergen en mooie natuur

Gek op kastelen en het binnenland van Frankrijk? Probeer dan eens (een gedeelte van) de Loire-kastelenroute. Hoewel de gehele route 140 kilometer beslaat, krijg je van Tavers naar Mer – of andersom – al een fijn voorproefje van de gehele fietsroute. Of je nu bij Mer of Tavers begint: Hôtel La Tonnellerie in Tavers zorgt dat je uit kunt rusten en op krachten kunt komen. Meer landinwaarts – en nog uitdagender – kun je de Via Rhôna van maar liefst 815 kilometer fietsen. Op ongeveer de helft van de fietstocht ligt Hauterives, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Zoek jij het dichter bij huis? In ons eigen land kun je ook prachtig fietsen, in Harmelen en omstreken bijvoorbeeld! Omdat Harmelen zo centraal gelegen ligt, heb je volop keuze uit mooie natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Loosdrechtse Plassen?

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.