Magische tovenaarstour door het Verenigd Koninkrijk

Deze week 20 jaar geleden dat het eerste Harry Potter boek uitkwam. Hotels.com heeft de meest iconische locaties uit de film- en boekreeks op een rij gezet voor een magische tour door het Verenigd Koninkrijk.

1. Wegisweg

De eerste bestemming van een veelbelovende tovenaar is de Wegisweg,ook bekend als de Leadenhall Market in Londen. Struin door de drukte en ga rechtdoor naar Olivianders om de essentiële tovenaarsaccessoires op te halen. Mis hierbij niet de geheime ingang door de Lekke Ketel! Dit is eigenlijk een opticien in de Bull’s Head Passage.Blijf in de buurt van de Leadenhall Market bij Threadneedles, Autograph Collection by Marriott. Door Brandstof is het vanaf hier een korte reis naar Goudgrijp (Australia House, Strand).

2. Perron 3/4

Nu je al je attributen voor het hele jaar hebt gekocht en je je tas vol boeken van Klieder & Vlek hebt volgeladen, is het tijd om de Zweinsteinexpres te halen. Ga in het Kings Cross St Pancras tussen de dreuzelperrons 9 en 10 dwars door de muur en kom terecht op perron 9 ¾ – zorg dat je snel bent, want er gaat maar een trein en die wil je niet missen!

 

 

Ga door de deuren van het St. Pancras Renaissance Hotel London en waan jezelf in de film. De ingang naar het station is namelijk vanaf deze plek gefilmd. In het station vind je perron 9 ¾, waar een bagagewagentje half in de buur verdwijnt, belanden met koffers en een vogelkooi.Filmlocatie: Kings Cross St. Pancras, Londen

3. Zweinsveld

Dat was op het nippertje. Je hebt de trein gehaald en je hebt het Zweinsveld station bereikt. Enigszins misselijk, na te veel chocoladekikkers en Smekkies in Alle Smaken te hebben gegeten.

Op het station Gothland, dichtbij Whitby, sta je op het perron van het Zweinsveld station, vanwaar je naar het Zwarte Meer vertrekt om te boot te pakken richting Zweinstein. Verblijf voor deze reis in The Mallyan Spout Hotel. Filmlocatie: Goathland, Yorkshire

4. Zweinstein

Vanaf de boot zie je de mooie torens van Zweinstein. Je volgende grote avontuur schuilt diep binnen deze muren. Durham Cathedral werd verbouwd om filmlocatie voor Zweinstein te worden in Harry Potter en de Steen der Wijzen en Harry Potter en de Geheime Kamer. Scènes die hier zijn opgenomen zijn onder meer de vrijlating van Hedwig en de studenten die dieren in waterbekers veranderen. The Townhouse ligt op steenworp afstand van Durham Cathedral en Durham Castle. Filmlocatie: Durham Cathedral, County Durham

5. Christ Church, Oxford (de Grote Hal)

Het is nu tijd voor het belangrijkste moment uit je Zweinstein carrière. Je hebt hier zelf geen invloed meer op, wanneer de Sorteerhoed op je hoofd wordt gezet en je karakter analyseert. Ben je een moedige Griffoendor, een loyale Huffelpuf, een wijze Ravenklauw of een sluwe Zwadderich?

Vanuit het Vanbrugh House Hotel verken je de prachtige Grote Hal in de mooie omgeving van Christ Church College in Oxford. Zodra je bent ingedeeld in een afdeling, heb je tijd om de rest van Zweinstein te ontdekken. Reis naar New College om te zien waar de kloosterscènes zijn gefilmd. Filmlocatie: De Grote Hal, Christ Church Oxford University

6. Toverdranken les

Terwijl je naar je rooster kijkt, kom je erachter dat je eerste les Toverdranken is, en je weet dat je bij Professor Sneep niet te laat moet komen. Terwijl je langs het lokaal van Professor Krinkel loopt, hoor je studenten praten over de Spiegel van Neregeb, die ergens in het gebouw verstopt is.

Veel van de scènes, onder meer het moment dat Harry de Spiegel van Neregeb ontdekt, zijn opgenomen in de leslokalen in Lacock Abby in Chippenham. Vanuit Red Lion – B&B kun je het dorp Lacock verkennen. Hierbij kom je langs verschillende filmlocaties, zoals het huis van Potter en Boven-Botelberg, waar Professor Slakhoorn woont – ga alleen niet op een van de armleuningen zitten! Filmlocatie: Lacock Abbey, Chippenham

7. De Badkamer van Jammerende Jenny

Wanneer je naar je volgende les loopt, hoor je het geluid van een meisje dat aan het huilen is. Dit zal het meisje zijn waar Sneep net naar schreeuwde. Je gaat er naartoe om te kijken of ze in orde is. Tot je verbazing bevind je je in een badkamer, en op het moment dat je je dit realiseert springt Jammerende Jenny naar voren om je bang te maken. Je bent niet op de hoogte van de spooketiquette, maar je weet wel zeker dat het niet goed is om door een spook heen te lopen!

Bekijk de set van de badkamer van Jammerende Jenny in Gloucester Cathedral, samen met de ingang naar de gemeenschappelijke kamer van Griffoendor en de hal met het met bloed besmeurde bericht. Overnachten doe je om de hoek in The Wharf. Filmlocatie: Gloucester Cathedral, Gloucester

8. Hagrid’s Hut

Na wat een onmogelijke dag lijkt vol sprekende hoeden, spoken en transformerende leraren, is het tijd om naar de hut van Hagrid te gaan voor een welverdiend kopje thee. De scènes uit Hagrid’s Hut zijn opgenomen in de mooie omgeving Glencoe, dat in het noordwesten van Schotland ligt, en uitkijkt over de rivier de Coe. Vlakbij deze hut ligt Isles Of Glencoe Hotel, waar je heerlijk kan overnachten, met uitkijk op de rivier. Filmlocatie: Glencoe, Schotland

9. Het Nest

Na je eerste periode in Zweinstein, heb je de magische wereld leren ontdekken, inclusief bewegende trappen. Nu is het tijd voor vakantie. Gelukkig vraagt je vriend Ron of je je vakantie wilt doorbrengen bij zijn familie in Het Nest! De scènes in Het Nest zijn opgenomen in Devon, net buiten het idyllische dorp Ottery St Mary. Verblijf hier in het Woodhayes Country House, dichtbij de filmlocatie.Filmlocatie: Ottery St Mary, Devon

 

 

En dan eindelijk, voor alle Dreuzels die het Harry Potter jubileum willen herdenken: ga naar Llety Cynin in Zuid Wales. Deze plek is omgetoverd tot schuilplaats voor tovenaars, waar je bij aankomst wordt ingedeeld in Griffoendor, Zwadderich, Huffelpuf of Ravenklauw. Geniet hier van je eigen tovenaarsthee, geserveerd in uilenkooien

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.