Zeven tips voor het beleven van een bijzondere zomer in Thüringen

De deelstaat Thüringen in midden Duitsland biedt de Nederlandse vakantieganger genoeg activiteiten voor een uitgebreid bezoek deze zomer. Er is veel bijzonders te ontdekken. Wij geven zeven tips die ieder bezoek aan Thüringen een aaneenschakeling van hoogtepunten maakt.

SonneMondSterne Open Air festival

Eén van de grootste technofestivals van Duitsland vindt van 11 t/m 13 augustus plaats. Jaarlijks komen 35.000 bezoekers naar het Bleiloch stuwmeer in het zuidoosten van Thüringen. Het festival viert dit jaar haar 20-jarig jubileum met optredens van onder andere Major Lazer, Martin Garrix en Steve Aoki.

 

 

Yoga op het boomtoppenpad

In Nationaal Park Hainich bevindt zich een boomtoppenpad. Hoog tussen de oude bomen van het UNESCO Werelderfgoed gebied is een looppad gemaakt. In de vroege ochtend voordat de bezoekers komen, worden in juli en augustus yogalessen georganiseerd waarbij je hoog tussen het groen yoga beoefent met het gezang van vogels op de achtergrond.

 

 

Overnachten in een biervat

Een keer bijzonder overnachten? Doe dat dan in een biervat. In Steinach bij brouwerij Ankerla zijn drie grote biervaten omgebouwd tot hotelkamers. Er is zelf een biervat dat als sauna functioneert. De brouwerij biedt 3-daagse arrangementen met maaltijden en uiteraard bijpassende bieren.

Wandelen over de hoge Rhön

Wil men actief zijn, bewandel dan deze 18 kilometer lange ontdekkingsroute. Een deel ervan loopt door de Rhön, het oudste natuurgebied van Thüringen met 800 jaar oude eiken. Hier leer je meer over de Rhönpaulus, het roversfiguur van het gebied. Hij werd de Robin Hood van de Rhön genoemd en leefde in holen.

De belevingswereld van het Rhönwoud

Vlakbij Kaltenwestheim op een groene heuvel bevindt zich de Ark van Rhön. Een futuristisch gebouw met een spectaculair uitzicht over het Rhönwoud. In de ark leert men alles over de dieren en planten die te vinden zijn in de bossen. In het nabijgelegen lunchtentje, haalt men een picknickmand en kan midden in het groen worden geluncht.

Paardrijden in Bernshausen

Populair is ook paardrijden in de natuur waarvoor men uitstekend terecht kan bij de Stockborn Ranch in het plaatsje Bernshausen. De ranch biedt paardrijcursussen van een week lang met verblijf in het hotel van de familie die de ranch leidt. Tochten worden direct vanuit de ranch gemaakt in de ongerepte bosrijke omgeving.

Op culinaire ontdekkingstocht in Jena

De stad Jena in het oosten van Thüringen gold vroeger als het intellectuele centrum van Duitsland. Wereldberoemd geworden door Goethe maar ook door lenzenmaker Carl Zeiss. Tegenwoordig is het ook een echte foodie stad met tal van leuke eettentjes. Men eet er de bekende Thüringen braadworst, ontdekt heerlijke bakkerijen of borrelt tijdens een van de vele happy hours.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.