De nieuwste trends in de Parijse party scene

Er wordt meer gedanst dan ooit in Parijs. Hoe dat zit? Feesten in Parijs zijn steeds minder standaard en voorspelbaar. Creatieve concepten, exclusieve party’s en tijdelijke locaties (pop-ups) zijn de nieuwe kaders voor wie zich uit wil leven in de Franse hoofdstad. En niet meer alleen ’s nachts: le party gaat de hele dag door. Op dakterrassen, op de oevers van de Seine, in hotels en restaurants, ondergronds of zo maar in een leeg fabrieksgebouw.


Een nieuwe partyscene


Over de zich vernieuwende Parijse partyscene is op Youtube de documentaire ‘Le Renouveau de la Fête’ te zien. De nieuwe, vrije feesttrend levert de Parijsganger wel een uitdaging op: hoe weet je waar je moet zijn? Niet altijd eenvoudig, zeker nu de trend van tijdelijke (pop-up) feestlocaties doorzet, net als het fenomeen SDF: mobiele dance-organisatoren sans discothèque fixe. De Parijse toerisme-organisaties actualiseren met grote regelmaat hun lijstjes met de Facebookpagina’s van SDF’ers en andere interessante trends en initiatieven. Bovendien doen zij op hun eigen Facebookpagina’s tevens aankondigingen van interessante (pop up) festiviteiten.


 

 

Voor de niet-nachtdieren

Wat prettig is voor mensen die van hun nachtrust houden, is dat er overdag ook veel meer feestelijks valt te beleven. Zo kan je vanaf ’s ochtends vroeg gewoon aanschuiven in diverse kroegen waar de een zijn afterparty houdt en de ander vrolijk aan de dag begint. Zoals Chez Carmen en La Moka Goncourt. Muziekfestivals vormen ook een uitstekend dagprogramma, zoals het Paris Jazz Festival met veertien dagen vol muziek tussen half juni en eind juli. Rockliefhebbers kunnen eind augustus terecht op het festival Rock en Seine, dat de reputatie heeft het ‘meest Britse festival in Frankrijk’ te zijn.

 

 

Einde dag worden de hipste apéro’s geserveerd op adressen waar bistronomie (grootse keuken, relaxte ambiance, beschaafde gerechtjes) of mixologie (cocktails!) de sfeer bepalen. Zoals Candelaria met zijn Mexicaanse cocktailbar (gelauwerd door de site World’s Top 50 Best Bars), het elegante Shake n’ Smash of brasserie Le Nemours vlak bij het Louvre, met zijn interessante mix van klanten. Alles bij elkaar is Parijs in 2017 nóg meer de stad waar alles kan en alles gebeurt!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.