KLM ontwikkelt intelligente Care Tag om reizigers in Amsterdam te helpen

KLM biedt passagiers die in september Amsterdam bezoeken een handige gadget: de KLM Care Tag. Dit intelligente bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over de stad, gebaseerd op de plek waar ze zich op dat moment bevinden. De tag is speciaal ontwikkeld voor KLM en bevat een offline GPS-module en een luidspreker.

Terwijl je op je gemak door de stad wandelt of fietst, krijg je zo de juiste tip op de juiste plek en op het juiste moment. KLM heeft haar toegewijde crew tips laten inspreken, gekoppeld aan locaties door heel Amsterdam waar toeristen wel wat assistentie kunnen gebruiken. Bezoekers kunnen de Care Tag eenvoudig aan hun bagage of kleding bevestigen.

Je persoonlijke tips, in de stad

De ontwikkeling van een apparaatje waarmee de service van de bemanning niet meer beperkt blijft tot in het vliegtuig en op de luchthaven, past perfect bij het streven van KLM om de meest klantgerichte luchtvaartmaatschappij van Europa te zijn. De KLM Care Tag bevat honderden praktische tips in Amsterdam. En dan gaat het niet om de standaard toeristische tips, maar om handige kennis, zoals welke kruispunten het drukst zijn, waar je je fiets zou moeten stallen en hoe je hem goed op slot zet, en waar je op je hoede moet zijn voor zakkenrollers. Daarnaast geeft de Care Tag ook luchtigere tips over plekken om gratis de plaatselijke keuken te proeven, waar de mooiste streetart te vinden is of over de beste adresjes om een fiets of boot te huren. Met de Care Tag heb je altijd iemand bij je die veel weet van de stad.

 

LEES OOK DIT: De twee Hermitages

 

Drukbezocht Amsterdam

In de afgelopen jaren is Amsterdam een van de populairste toeristenbestemmingen van de wereld geworden. In januari 2017 werd voor de eerste keer de grens van 1 miljoen bezoekers gepasseerd en in 2025 zal dit aantal met nog eens 30% gegroeid zijn. Samen met Parijs en Lissabon heeft Amsterdam de hoogste bezoekers-inwonersratio.

 

 

Beperkte beschikbaarheid

De KLM Care Tag kan alleen in september gratis besteld worden online voor passagiers die naar Amsterdam reizen. Passagiers met een geldig ticket kunnen de Care Tag eenvoudig bestellen, maar beschikbaarheid is beperkt. De eerste batch Care Tags zal alleen in het Engels beschikbaar zijn, maar later dit jaar zal de Care Tag ook uitgebracht worden in het Chinees, Portugees, Duits en Russisch.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.