Athene & Epidaurus Festival: de grootste viering van cultuur en kunst in Griekenland

Het Athens Festival is het eerste festival in Griekenland en een van de oudste festivals in Europa. Elk jaar, in de maanden juni en juli, bestaat het festival uit verschillende theater, dans, muziek en visuele artiesten die bekend zijn in Griekenland en over de hele wereld. Hierdoor trekt het festival een breed publiek van over de hele wereld.

Herodes Atticus

Het Odeon of Herodes Atticus is de plek waar de meeste optredens zijn van het festival. Dit adembenemende mooie Romeinse Odeon dateert uit de tweede eeuw na Christus en het is gebouwd ter ere van Heode’s vrouw, Aspasia Anna Regilla. Het is verbouwd in 1950 en het heeft een capaciteit van 5.000 mensen. Het Odeon in Griekenland heeft in de afgelopen jaren vele beroemde sterren verwelkomd, zoals Luciano Pavarotti, Frank Sinatra, Nana Mouskouri, Liza Minnelli, Maria Callas en vele andere internationale geprezen artiesten en groepen.

 

 

Sinds 2006 is het festival geleidelijk uitgebreid en wordt het gehouden in gerenoveerde, moderne locaties van Peiraios 260 en op verschillende locaties in Athene en Piraeus, inclusief buiten locaties en archeologische locaties.

 

 

Het Epidaurus Festival focust zich voornamelijk op het oude Griekse drama. Voorstellingen worden gehouden op twee locaties, het Ancient Theatre of Epidaurus en het Little Theatre of Ancient Epidaurus. Gebouwd in de vierde eeuw voor Christus en in het Asclepius heiligdom, het hart van de prachtige Argolis regio, staat het Ancient Theatre wereldwijd bekend om zijn ongeëvenaarde akoestiek en elegante esthetiek. Het Ancient Theatre is gewijd aan de Griekse drama en laat tragedies en comedies zien, gespeeld door Griekse en internationale theater groepen. Naast de theater producties zijn e rook concerten en dansoptredens in het Little Theatre of Ancient Epidaurus. De voorstellingen worden in beide theaters elke vrijdag en zaterdag gehouden.

Belangrijkste culturele evenement

Het Athens & Epidaurus Festival is het meest belangrijke culturele evenement in het land en het combineert tradities met de modern tijd. Diegene die Griekenland bezoeken deze periode, mogen dit zeker niet missen!
Voor meer informatie over het festival, de evenementen, ga naar greekfestival.gr/en.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.