Volg de beweging van de wildebeesten in Kenia en Tanzania nauwgezet met HerdTracker

HerdTracker is een web-toepassing die in 2014 door Discover Africa is ontwikkeld. Hij is gelanceerd om de beweging van de grote migratie van de wildebeesten in Kenia en Tanzania nauwgezet te volgen. Door deze meesterlijke uitvinding hebben liefhebbers van wild-life de unieke mogelijkheid om de indrukwekkende migratie in real-time te volgen met informatie, gebaseerd op de locatie van de migrerende kuddes.

Persoonlijke waarnemingen

Nu – in 2017 – is HerdTracker geüpdatet en bevat de gegevens van gebruikers die hun persoonlijke waarnemingen van migrerende kuddes en de locaties van de kuddes ten tijde van de waarnemingen delen via #HerdTracker.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Tanzania

 

We hebben het dan over het automatisch toevoegen van de life-feed die bijdraagt aan de nauwkeurigheid, terwijl de real-time bewegingen van de kuddes kunnen worden gevolgd op the migratory map. Duizenden amateurjournalisten worden nu de ogen en oren van potentiële bezoekers van Mara of Serengeti.

Er komen steeds nieuwe updates van mensen en instanties die bijdragen aan HerdTracker, waaronder de rangers van Tanzania National Parks Authority, parkwachters in de Masai Mara, piloten die over de Serengeti vliegen, safarigidsen op de grond en zelfs van bestuurders van hete luchtballonnen. Maar de aanvullende updates van het publiek via Twitter geven een (nog) nauwkeuriger beeld voor reizigers die een migratietrip willen boeken. Andre van Kets, medeoprichter van HerdTracker zegt:

“De immense klus om een dergelijk gigantisch wild-life evenement in beeld te brengen kan niet zonder een gezamenlijke krachtsinspanning en we waarderen de bijdragen van onze partners en nu ook van het publiek enorm. “We hebben HerdTracker ontwikkeld om het plannen van een reis voor onze klanten gemakkelijker te maken”,

De app is erop gericht om de twijfel en de onzekerheid die potentiële reizigers kunnen ervaren bij het plannen en boeken van een safari om de migratie met eigen ogen te bekijken, hetgeen voordat HerdTracker er was, geen exacte wetenschap was. Maar deze app elimineert het giswerk over waar en wanneer het de beste tijd is om de migratie met eigen ogen te aanschouwen en mee te beleven.

 

 

“De HerdTracker safari’s zijn de eerste in hun soort die de gegevens van het publiek over de migratiebewegingen gebruikt om de beste gebieden en het juiste onderdak uit te kiezen voor de migratiesafari’s. Op de juiste plekken van het Serengeti/Mara ecosysteem te zijn is de eerste stap,” voegt Van Kets eraan toe, als het gaat over het verstandig boeken van a migration safari.

Hoe mee te doen

Zie HerdTracker in actie op de website of deel je update op Twitter als je een sighting van de kuddes hebt gemaakt via #HerdTracker met de locatie en de bijbehorende beelden. Daarmee help je ons om een van ’s werelds grootste wild-life evenementen toegankelijk te maken.

HerdTracker Feiten

  • Gedetailleerde kaarten met populaire plekken om rivieren over te steken en andere belangrijke bestemmingen en oriëntatiepunten
  • Veel verschillende foto- en videosequenties van het wildebeest, rivieroversteekplaatsen en interactie met roofdieren, zoals leeuwen en luipaarden
  • Live, online last-minute beschikbaarheid van accommodaties gerelateerd aan de migratie
  • Het delen op sociale media van specifieke #HerdTracker updates
  • Belangrijke weersvoorspellingen over mogelijke regenval op de HerdTracker kaart (regen is een goede voorspeller van de bewegingen van de migratie van wildebeesten)

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.