Nu opgeven voor 11e Eddy Merckx Classic in SalzburgerLand

Op 10 september 2017 wordt voor de 11e maal de Eddy Merckx Classic wielermarathon in Fuschl am See in SalzburgerLand verreden. Het parcours van de wedstrijd loopt langs prachtige meren met uitzicht op de bergen. Zowel beginners als gevorderden kunnen meerijden. De dag voor de wedstrijd wordt een VIP-rit verreden waaraan de naamgever van het event – Eddy Merckx – ook jaarlijks deelneemt.

Wielersportkalender

Met de Eddy Merckx Classic heeft SalzburgerLand een vaste plaats verworven op de wielersportkalender. Meer dan 1.500 deelnemers uit heel Europa verzamelen zich ieder jaar bij de afsluiting van het seizoen aan de start van dit populaire evenement. De wedstrijd vindt alweer voor de derde keer plaats in de regio Fuschlsee. De renners kunnen kiezen uit drie afstanden – 169 km / 106 km / 63 km – waarbij ook een verschillend aantal hoogtemeters moet worden overwonnen (variërend van 900 meter tot 2.600 meter). Niettemin is de korte route ook geschikt voor een sportieve beginner. Opgeven voor de wedstrijd kan al, de kosten bedragen € 59- p.p.

 

 

De dag voor de wedstrijd wordt de zogeheten ‘VIP-ride’ van ca. 40 kilometer verreden, waaraan ook Eddy Merckx zelf deelneemt. Jaarlijks staan er meerdere grote namen aan de start, zoals vorig jaar Joop Zoetemelk en 10 andere wereldkampioenen. Iedereen kan deelnemen aan de VIP-ride, zolang de kosten van € 250- worden betaald. De volledige opbrengst van de VIP-ride gaat naar een goed doel: de Stichting Wings for Life, die zich inzet voor de genezing van patiënten met een dwarslaesie. Los van deelname aan de VIP-ride krijgen inschrijvers voor dit bedrag ook een uniek wielrenshirt, kunnen ze deelnemen aan de Eddy Merckx Classic op zondag, hebben ze toegang tot het VIP-gebied op zondag en is er een gezellige afsluitende borrel van de VIP-ride op zaterdag.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.