Welk vakantietype ben jij? Doe mee en win een actieve vakantie naar Nedersaksen.

Waar het zó mooi is, voel je je al snel beter, uitgeruster en actiever. Nedersaksen is een prettig decor om even helemaal bij te komen, of juist lekker actief te worden. Hou je van surfen? Of ben je eerder het type dat van mountainbiken houdt?

De bergen en heuvels van de Harz en het Weserbergland bieden oneindig veel mogelijkheden om een paar dagen vol in de pedalen te gaan. Liefhebbers van (kite)surfen en wellness kiezen voor het vleugje mondaine allure op het Duitse Waddeneiland Norderney. Wil jij dit wel eens beleven?

Wat moet je doen om te winnen?

Vertel op www.jezelfzijninnedersaksen.nl in maximaal 20 woorden waarom Nedersaksen helemaal bij jou past: chillen aan het strand van Norderney of rossen op je mountainbike door de bossen van de Harz? Wat kun je winnen? Een 4 daagse vakantie voor 2 personen met een heleboel activiteiten om uit te testen in de Harz of op het eiland Norderney.

 

 

Type Norderney

Charmant Waddeneilandje met de ruige frisheid die je van ‘onze’ Nederlandse Wadden kent. Voeg daarbij: vleugje mondaine allure van badplaatsen aan de Côte d’Azur, toegepast met smaak en respect voor de natuur. Paradijsje voor kitesurfers en klassieke surfers. Maar ook: kijken naar surfers met zonnige cocktail van het Surfcafé in je hand, wandelen, zeehonden spotten, vogels horen fluiten, kajakken, rondstruinen door ongerepte duinen. Heel gezond meteen: pollenarme zeelucht vol heilzame mineralen, al lang geleden ontdekt als ideale verademing voor mensen met huidaandoeningen of allergieën, of problemen met de luchtwegen. Sinds 2014 de allereerste plek in Duitsland die zich officieel Thalasso Kuuroord mag noemen. Google maar eens op Thalasso of zeewatertherapie. Of meteen maar op het superieure saunagebeuren: het über-luxueuze Bade:haus Norderney. Bij zonsondergang nip je aan een whisky of een vrolijk mixdrankje in de ‘Amerikaanse’ Cocktailschmiede, of ga je met nat haar chillen in de Westendbar of de hippe ‘place to be’ de Milchbar, met uitzicht op de rollende golven.

 

 

Toch liever Type Harz?

Voor een avontuurlijke adrenalinekick hoef je dus niet naar Australië of Canada. Je verwacht het helemaal niet, zo dicht bij Nederland: stoere granieten rotsen, glooiende bergruggen, mistige moerassen en kabbelende beekjes. Uniek in Nationaal Park Harz: met veel beleid terug naar het ongerepte ‘oerbos’, door ecosystemen lekker ongestoord hun eigen gang te laten gaan. Pure biologie! Grote, groene speeltuin voor volwassenen rond de 1.141 meter hoge Brocken, de hoogste berg van Noord-Duitsland. Waar mountainbiken pas écht mountainbiken is. Je merkt het aan alle prima service: mountainbikes huren, mountainbike cursussen, makkelijke mountainbiketours langs de spectaculaire highlights van de Harz. Durf jij het aan: naar beneden denderen op superdikke banden, op het Monsterroller circuit van Bocksberg? Meer actie en kippenvel: canyoning op het kolkende water van diepe kloven, mét vakkundige gids. Klimmen, klauteren en vliegen zonder vleugels op het woeste terrein van klimpark Skyrope, Bad Harzburg.

Je hebt de tijd tot 30 juni 2017. Dus je moet wel snel zijn. Ga snel naar www.jezelfzijninnedersaksen.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.