Nieuwe toeristische attracties in de Harz

In het boomkroonpad in Bad Harzburg is de nieuwe attractie ‘Oerknal’ geopend en het park ErlebnisBocksBerg biedt plezier voor het hele gezin met de langste zomerrodelbaan van Noord-Europa, mountaincarts en de Bagjump.

Baumwipfelpfad Harz. Foto: Markus Hennemann

Baumwipfelpfad Harz. Foto: Markus Hennemann

Boomkroonpad nu met ‘Oerknal’

Het boomkroonpad in Bad Harzburg, dat pas een jaar geleden werd geopend, is een echte publiekstrekker en kreeg het eerste jaar ca. 240.000 bezoekers in zijn ban.
Het 700 meter lange belevingspad voert op 25 meter hoogte door de boomtoppen, waarbij bezoekers op diverse punten van alles te weten komen over de natuur en de dieren – in de Harz leven bijvoorbeeld lynxen en vleermuizen – en over de cultuurgeschiedenis van de Harz.

 

 

In mei is de nieuwe attractie ‘Oerknal’ geopend. Op 15 stoppunten langs het pad leert men meer over het ontstaan van het heelal, de aarde en het leven. In de oertijdtunnel wordt met lichteffecten de oerknal nagebootst. Kinderen staan in het oertijdtheater oog in oog met dinosauriërs en bij een ander punt wordt het ontstaan van de mens aanschouwelijk gemaakt.
De spiraalvormige weg omhoog naar het pad heeft geen trappen en is daarom ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Het pad is het hele jaar door geopend.
Verdere informatie is te vinden op www.baumwipfelpfad-harz.de

 

 

Spanning en sensatie in ErlebnisBocksBerg

Bij pretpark ‘ErlebnisBocksBerg’ in Hahnenklee vindt men de langste zomerrodelbaan van Noord-Europa. Met de BocksBergBob gaat men alleen of met z’n tweeën op een adembenemende reis. De 1250 meter lange baan belooft een spannende en afwisselende rit, deels ‘in de wolken’ op 1 tot 6 meter boven de grond. Sprongen, golven en bochten verhogen de spanning. De zeer dapperen kunnen bij de nieuwe attractie ‘Bagjump’ van een 9 m hoog platform een sprong in het diepe wagen en op een reuzenluchtkussen landen. Iets rustiger gaat het eraan toe bij de reuzenglijbaan, op de reuzentrampoline voor acht personen en met de nieuwe mountaincarts.
Meer informatie op www.erlebnisbocksberg.de

Deze en andere tips voor vrijetijdsbesteding zijn te vinden op www.vakantieland-nedersaksen.nl

Sommerrodelbahn. Foto: Erlebnisbocksberg Hahnenklee

Sommerrodelbahn. Foto: Erlebnisbocksberg Hahnenklee

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.