Glamping: stijlvol, comfortabel en luxe kamperen in Tsjechië

Glamping kan veel verschillende vormen van accommodatie betekenen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen; een combinatie van unieke en comfortabele overnachtingsplekken en moderne faciliteiten op vaak unieke plekken. In Tsjechië zijn er diverse logies van dit soort, van comfortabele bungalows in Afrikaanse stijl en Finse hutten tot aan indiaanse tipi’s, waterbungalows Afrikaanse tenten en luxe stacaravans.

glamping-tsjechie

1. Een safaricamping naast de dierentuin – Dvůr Králové, Oost-Bohemen

Een van de hipste glampings in Tsjechië is te vinden in Dvůr Králové in Oost-Bohemen. Men slaapt in logies in Afrikaanse stijl op een safaricamp naast een dierentuin. Het is de ideale plek voor zowel kinderen als volwassenen. De camping biedt allerlei speelplaatsen, een zwembad, ter beschikking gestelde grills en een geweldig uitzicht op de Afrikaanse dieren.

 

 

2. Een tunneltent of houten stulp – Chvalšiny, Zuid-Bohemen

Camping Chvalšiny, vlakbij de prachtige zuid-Boheemse stad Český Krumlov, biedt naast gewone kampeerplekken of de mogelijkheid om iets luxer te overnachten. De tunneltent is de ideale combinatie tussen luxe, maar toch verblijven in een tent. De tent staat op 400m2 grond en staat op een groot verhoogd houten vlonder. Het is ingericht met houten meubilair met kussens en naast de tent staat een picknicktafel. Naast de tunneltenten heeft camping Chvalšiny ook een Pod, ofwel een tunneltent maar dan volledig van hout. Het huisje staat kant en klaar met knus slaaphoekje, een bedbank, gordijntjes, een keukentje en zelfs een eigen toilet. De Pod past perfect in het landschap, want de huisjes zijn gemaakt van het hout afkomstig uit de Zuid-Boheemse bossen.

 

 

3. Een Finse hut in het Reuzengebergte

Houdt u van Finland? Dan kunt u terecht in de Finse hutten op camping Dolce, te midden van de rustige natuur van het Reuzengebergte. De houten huizen zijn geschikt voor 8 personen en ideaal voor een relaxte familie vakantie. Camping Dolce verhuurt daarnaast huisjes, tenten en (sta)caravans. De camping werd in in 2013 beloond met de titel “Most popular camping place 2013 in the Czech Republic”.

4. Unieke waterbungalows in Šumava, Zuid-Bohemen

The Ponds of Dobčice is een verbazingwekkend resort. Unieke waterbungalows zijn gelegen in de prachtige natuur en worden volledig omringd door water. De houten bungalows zijn gebouwd op eiken palen en hebben een eigen pier. De accommodatie biedt voor visliefhebbers een buitengewone viservaring, maar ook voor wie even alle drukte achter zich wil laten en geen behoefte heeft aan moderne faciliteiten zal zich hier uitstekend kunnen vermaken. The Ponds of Dobčice hebben vijf verschillende bungalows, maar allen van hout en passen perfect in het landschap. De accommodaties hebben geen elektriciteit – verwarming en warm water wordt verkregen door ketels en kachels dat met hout aangestoken moet worden. Water om te douchen moet worden gepompt, het water komt rechtstreeks van de vijvers en wordt verwarmd door de ketels en kachels. Het resort ligt in de prachtige natuur van zuid Šumava, vlakbij de pittoreske dorpjes Dobcice, Lipanovice en Holašovice (UNESCO) in Zuid-Bohemen.

5. Glamping in Praag

Glamping kan ook vlakbij de hoofdstad Praag: Geheel ingerichte luxe caravans vindt u bijvoorbeeld op camping Oase. De camping ligt in de rustige omgeving van Karlštejn en de Koněpruské grotten. Regelmatig worden er (Nederlandse) excursies naar Praag georganiseerd en er zijn diverse animatieprogramma’s voor de kinderen. Vergelijkbare campings met luxe stacaravans en moderne faciliteiten zijn camping Bucek in de buurt van kasteel Křivoklát en makkelijk te bereiken vanuit Praag.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.