T. rex in town tentoonstelling goed voor Leiden
De komst van T. rex Trix naar Leiden heeft voor een enorme economische spin off gezorgd, blijkt uit recent onderzoek. In de afgelopen negen maanden dat Trix te zien was in Naturalis, telde het museum bijna 300.000 bezoekers. Dit oversteeg alle verwachtingen.

Maandagavond vijf juni is er tijdelijk afscheid genomen van Tyrannosaurus rex. Het 66 miljoen jaar oude skelet gaat nu op wereldreis naar Salzburg, Barcelona, Parijs en Macau waar ze tentoon wordt gesteld. Halverwege 2019 keert Trix weer terug naar Nederland waar zij in het totaal vernieuwde museum van Naturalis een ereplek krijgt.Centrummanager Erwin Roodhart: “Dat Naturalis extra bezoekers zou gaan trekken met de komst van T. rex Trix stond als een paal boven water. Om de bezoekers na de tentoonstelling te verleiden om Leiden te ontdekken hebben we in samenwerking met Leiden Marketing, Naturalis, Programma Binnenstad, Ondernemersfonds Leiden, Hoteloverleg, Koninklijke Horeca Nederland en Stadsparkeerplan Leiden een aantal acties en activiteiten ontwikkeld. Zo zijn er zogenaamde ‘T. rex treintjes’ ingezet om de bezoekers via een rondrit naar het centrum van Leiden te brengen. Daarnaast zijn er ook ‘T. rex plattegronden van Leiden’ ontworpen, waren er interactieve familieopdrachten en horeca-arrangementen.”

SUBTITEL

Meer bezoekers, meer inkomsten
De stad Leiden profiteerde aantoonbaar van de extra bezoekers. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van de tentoonstelling ‘T. rex in Town’ gemiddeld €6,10 extra hebben uitgegeven aan retail, horeca en parkeren t.o.v. dezelfde periode voor de tentoonstelling van ‘T. rex in Town’. Dit komt neer op een extra economische spin-off voor de stad van ruim 1,7 miljoen euro in de periode van de tentoonstelling. “De T. rex treintjes waren een echte hit onder de bezoekers, die erg te spreken waren over Leiden en de mooie historische binnenstad”, zo zegt Chris Verplancke, directeur Stadsparkeerplan Leiden.

“Veel bezoekers stapten bij de Koornbeursbrug van het treintje om het centrum te voet te ontdekken. Diegenen die niet in het centrum zijn uitgestapt, waren aangenaam verrast door het aanzicht van Leiden en vertelden de chauffeurs dat zij zeker nog eens terug zouden keren naar Leiden om het centrum te ontdekken.”

 

 T. rex Trix leverde ook veel ‘free publicity’ op. Met alleen de intocht van T. rex werd al een vrije mediawaarde van 1,3 miljoen euro gegenereerd. De komst van Tyrannosaurus rex Trix heeft niet alleen op korte termijn een positief effect gehad op de stad, maar draagt ook op de lange termijn bij aan het verstevigen van de naamsbekendheid, het imago en de waardering van Leiden. Programmamanager Binnenstad, Jet van Haastrecht reageert enthousiast: “Deze samenwerking heeft Leiden echt op de kaart gezet, dit smaakt naar meer!”

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.