Toerisme- en vrijetijdssector samen op weg naar een kansrijke toekomst

Zes organisaties uit de Nederlandse toerisme – en vrijetijdssector nemen samen het initiatief om ondernemers, beleidsmakers en hun achterban te inspireren om tot kansrijke, toekomstbestendige en duurzame innovaties te komen. De sectororganisaties in toerisme en vrijetijd bundelen hun krachten en organiseren op 27 september tijdens de Wereld Toerisme Dag een vak evenement voor hun ondernemende achterban.

Bestaansrecht van de branche


Steeds meer organisaties maar ook consumenten weten al een hele tijd dat een betere balans tussen people, planet en profit nodig is. Consumenten verwachten van ondernemingen en de overheid dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en inspelen op hun veranderende wensen in termen van kwaliteit, transparantie, lokaal, eerlijk en bewust. Het is dan ook noodzakelijk dat businessmodellen en beleid vernieuwd worden waarbij de beleving met respect voor mensen, cultuur, natuur en milieu centraal staat. Dit is essentieel om ook in de toekomst bestaansrecht te houden als bedrijf en branche.

 

 

Inspiratie en innovatie voor ondernemers en beleidsmakers


Het evenement richt zich op ondernemers, senior management, beleidsmakers en DMO’s (Destination Management Organisaties) in de toerisme – en vrijetijdssector en wil deze doelgroepen bewust maken van de kansen om voorop te lopen in de wereldwijde ontwikkeling van duurzaamheid in bedrijfsleven en overheden. Kennisdeling, inspiratiesessies, praktijkvoorbeelden, maar ook praktische bouwstenen helpen deelnemers aan het event hun organisatie en beleid verder ‘toekomstproof’ te maken en daar direct mee aan de slag te gaan. Het evenement laat de kansen zien, is innoverend, inspirerend en toekomstgericht.

 

 

Eventdeelnemers kunnen rekenen op inspiratie van topsprekers. Zo brengt trendanalyticus Christine Boland op energieke wijze consumententrends en drijfveren in beeld en de kansen die dit biedt voor ondernemers om hun business te vernieuwen. Internationale topspreker en visionair Anna Pollock blikt vooruit naar een toekomst waarin de sector waarden toevoegt. Zo stelt ze onder andere dat ‘…veel meer gekeken moet worden naar hogere netto voordelen voor de gemeenschappen die gasten ontvangen in plaats van ons te richten op volumegroei (bezoekersaantallen). Anders komt het maatschappelijk draagvlak in gevaar’. Ook laten innoverende ondernemers in debat de kansen zien die de verduurzaming van business biedt.

Opbrengst deelnemers van het event


Aan het einde van de dag gaan de deelnemers van het evenement naar huis met een boodschappenlijst vol ingrediënten om verder aan de slag te kunnen gaan met bestemming, beleving en ervaring met respect voor natuur, cultuur, mens en milieu. Beter voor de toekomstbestendigheid van de business en bestemmingen, het ontwikkelen van duurzaam beleid, beter en waardevoller voor ‘locals’, gasten, de omgeving en de beleving.

Over de zes initiatiefnemers van de toerisme- en vrijetijdssector

Initiatief van koepelorganisaties in de Nederlandse toerismesector bestaan uit ANVR, Gastvrij Nederland, NBTC, MVO Netwerk Toerisme. RECRON en VvKR. Zij vertegenwoordigen een groot deel van de toerisme- en vrijetijdssector in Nederland. 
Wereld Toerisme Dag staat wereldwijd op de kalender als officieel vak evenement in het kader van het internationale UNWTO-Jaar van Duurzaam Toerisme voor Ontwikkeling.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.