Vier het 40-jarig jubileum van Stadsherstel Den Haag

Al veertig jaar lang zet de Stadsherstel Den Haag zich in voor het herstel en behoud van het historische karakter van Den Haag en omstreken. Reden genoeg om dit feestelijk te vieren, waarbij gastheer Ferry Mingelen en Haagse wethouder Joris Wijsmuller het feest officieel openden op deze dinsdagavond.

Naast dat er vanavond werd teruggekeken op 40 jaar Stadsherstel Den Haag, werd er ook vooruit gekeken en onthulden zij hun volledig vernieuwde huisstijl, hun nieuwe website, de bijzondere fotocampagne “Van Krot naar Hot” voor de Haagse burgers én een speciaal jubileummagazine. Het feest vond plaats in één van de laatste aankopen van Stadsherstel; het voormalig bierdepot “De Drie Hoefijzers”.

Bernard Ferf Jentink, directeur Stadsherstel Den Haag, vertelt: “Een 40-jarig jubileum is een mooi moment om feestelijk te vieren én om terug te kijken op hetgeen wat we de afgelopen decennia allemaal gedaan en bereikt hebben. Maar we zitten absoluut niet stil en blijven ons ontwikkelen op alle fronten. Zo werd het de hoogste tijd voor een nieuwe huisstijl en website die past bij het gevoel dat we willen uitstralen en verkennen we de mogelijkheden om verdwenen of zwaar verminkte monumenten volledig te reconstrueren. Door onze ambitieuze instelling ben ik ervan overtuigd dat we over 40 jaar met dezelfde trots en voldoening terugkijken als dat we nu doen.”

 

 

Enthousiaste Hagenaar

“De initiatieven van Stadsherstel Den Haag haalt de enthousiaste Hagenaar in mij naar boven”, aldus journalist Ferry Mingelen, gastheer van het jubileumfeest. “Dat karakteristieke panden worden opgeknapt brengt voor mij een vleugje nostalgie met zich mee. Mijn familie woonde in de jaren zestig in de Schilderswijk en de jongens gingen naar de Sint Augustinusschool in de Teniersstraat. En laat dat nou één van de laatste aankopen zijn van Stadsherstel.”

 

 

Van Krot naar Hot

Op het jubileumfeest werden niet alleen de nieuwe huisstijl en website onthuld, maar werd ook het startsein gegeven voor de bijzondere fotocampagne “Van Krot naar Hot”. Met deze campagne kunnen inwoners van Den Haag een foto inzenden van een verwaarloosd pand, een krot, dat nodig toe is aan een opknapbeurt. Ferf Jentink: “Op Open Monumentendag, 9 september, maken we het winnende pand bekend én ontvangt de inzender een waardebon ter waarde van €1.000,- die vrij te besteden is in het Makerskwartier in de Boekhorststraat. Iedereen kan tot uiterlijk 1 september zijn of haar krot inzenden. Wie weet kopen we het pand aan om het in volle glorie te herstellen. In ons speciale jubileummagazine staat meer over de fotocampagne en vind je mooie interviews met Hagenaren die ons een warm hart toedragen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.