Prikkel je zintuigen in het Noorse Trøndelag

Behoefte aan onthaasten, het drukke stadsleven ontvluchten en wil je natuur en stad combineren? Dan is de regio Trøndelag in het midden van Noorwegen dé bestemming voor jouw ontdekkingstocht!

Vanaf Amsterdam vlieg je er in twee uur naartoe. In Trøndelag struin je ’s ochtends door de historische stad Trondheim, lunch je met local food op ‘the golden road’ door Inderøy en sta je ’s middags oog in oog met een muskusos in het Dovrefjell Nationaal Park.

Trøndelag: in het hart van Noorwegen

De regio Trøndelag bevindt zich in het hart van Noorwegen. De studentenstad Trondheim is omringd door maar liefst zeven nationale parken en twee natuurreservaten. De rivieren Gaula, Orkla en Namsen staan bekend om de grote aantallen zalm die er zwemmen, perfect om te vissen. De omgeving leent zich fantastisch voor lange wandelingen met uitzicht op de bergen of het eindeloze platteland. Uniek is de muskusossafari in Nationaal Park Dovrefjell; een van de weinige plekken op aarde waar deze oerdieren voorkomen. Røros, opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, is ook zeker een bezoek waard. Het oude mijndorp draait nu om lokale producten en het moderne leven met behoud van haar geschiedenis.

 

 

Historische studentenstad Trondheim basis voor een bruisende citytrip

Trondheim is de op drie na grootste stad van Noorwegen en kent vele gezichten. Het is een levendige studentenstad met festivals, veel cultuur, rijke historie en een paradijs voor fietsers. Met de fietslift in Bakklandet of richting de buurt Bymarka verruil je in mum van tijd het stadse voor kalme natuur. Trek? Ook fijnproevers komen niet tekort. Ga op zoek naar de ambachtelijke winkels die lokale lekkernijen als kaas, stokvis en lokaal gebrouwen bier aanbieden. En graag actief bezig? Dan is het St. Olav pelgrimspas iets voor jou. Zes wandelroutes die allemaal uitkomen bij de Nidaroskathedraal in Trondheim en langs schilderachtige stadjes, serene landschappen en historische taferelen komen. Hier vind je de ultieme balans tussen natuur, lichaam en geest.

 

 

Proef de natuur in lokale producten

Op gastronomisch vlak is de regio Trøndelag in de ban van de natuur. Vooraanstaande restaurants werken er volgens het ‘korte-afstand’ principe waarbij de afstand tussen afkomst en bord zo kort mogelijk moet zijn. Zo eet je vis uit de lokale haven en wild uit het naastgelegen bos. Groenten bereiden ze volgens de ‘nordic-noir’ methode – zo uit de grond. ‘The Golden Road’ op Inderøy vormt een uithangbord. De route zit vol ambachtelijke producten. Van kaas tot vlees, bier tot vis: op het schiereiland wordt alles met de hand gemaakt. Ook lokale bierbrouwers weten de natuur van Noorwegen samen te smelten met traditionele receptuur. In ed regio vind je talloze kleinere lokale micro-brouwerijen. Wil je een kijkje in de lokale keuken, dan slepen de foodies uit Trøndelag en omstreken je graag mee op een local food safari. Fijnproevers verzamelen zich in de zomer tijdens het Trøndelag Food Festival gehouden of wekelijks op de Farmer’s Market in Trondheim.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.