De kunst reist deze zomer naar de Griekse eilanden

Hedendaagse kunst van verschillende internationale kunstenaars zal deze zomer naar de Griekse eilanden reizen voor een aantal unieke tentoonstellingen. Orangewater organiseert voor het derde jaar een tijdelijk kunst Festival, namelijk de “Reflecties van de oorsprong”.

De eerste tentoonstelling begint op 10 juni in Santorini in samenwerking met SAF (Santorini Art Factory) tot 8 oktober 2017. De andere tentoonstellingen zullen plaatsvinden op de eilanden, op Paros van 15 juli tot 30 september (archeologisch museum van Paros), op Kreta van 14 oktober tot 28 oktober (archeologisch museum van Chania). Mis de kans niet om deze tentoonstellingen te bezoeken!

Reflecties van de oorsprong

Het festival is een culturele brug tussen Griekenland en Nederland met tentoonstellingen van schilderijen, sculpturen, video art en installaties van welbekende artiesten uit Griekenland, Nederland en andere landen. De kunstenaars die op dit moment deelnemen aan het evenement zijn: Katonas Asimis, Tita Bonatsou, Apostolos Fanakidis, Efi Fouriki, Hansjürgen Gartner, Joachim-Lothar Gartner, Katerina Kaloudi, Evgenia Koumantarou, Henny van der Meer, Gert van Oortmerssen, Eva Petrič, John Sikking, Danae Stratou Beheerder: Apostolis Zolotakis

 

 

Het thema van het festival is de oorsprong van de mens en dit is voor iedereen hetzelfde. Dit betekent niet dat er geen verschillen zijn in de manier waarop ontvangers bepaalde beelden ervaren en daar spelen de kunstenaars tijdens dit festival op in. Tijdens deze tentoonstelling slagen de artiesten erin om een betekenis te koppelen aan de kunst die te maken heeft met de oorsprong. Zij verbinden het met de beweging van een beginpunt tot aan de bestemming.

 

 

Over Orangewater

In de jaren 2015 en 2016 waren er 91 visuele artiesten die aan het festival deelnamen. Deze artiesten waren te zien in 21 belangrijke kunst locaties en museums onder het toeziend oog van het Griekse Ministerie van Cultuur, het Griekse Ministerie van Toerisme en de Nederlandse Ambassade. Het festival wordt mogelijk gemaakt door de onschatbare sponsoring van Nera Samaria, ANEK Lines en Blue Star.
Voor meer info:

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.