Bewonder de Urban wereldtop in Eindhoven tijdens EMOVES

In het weekend van 16, 17 en 18 juni staat Eindhoven in het teken van hiphop en breakdance, skateboarding en BMX, graffiti en street art tijdens Urban Culture festival EMOVES. Artiesten van over de hele wereld verzorgen samen met de lokale scene live optredens, demonstraties en workshops op verschillende locaties in de stad.

Hoogtepunten EMOVES

Dit jaar kenmerkt alweer de zesde editie van het Urban Culture festival. Het hele weekend vinden er zowel gratis als betaalde evenementen plaats. Hoogtepunten zijn onder andere het wereldkampioenschap breakdance World BBoy Classic en internationaal graffiti festival Step in the Arena. Tijdens de World BBoy Classic, de grootste twee-tegen-twee breakdance competitie ter wereld, nemen acht duo’s (the great 8) het in spectaculaire battles tegen elkaar op. Tijdens Step in the Arena komen meer dan 150 internationale graffiti artiesten samen en werken een weekend lang aan een creatieve metamorphose van de Eindhovense Berenkuil.
Andere hoogtepunten zijn 040 Invitational Spine Ramp Contest op het 18 Septemberplein en Shut up and Trick en Hop the Block, beiden in het Klokgebouw op Strijp-S.

 

 

PSV mural

Dit weekend werd bekend gemaakt dat de muur aan de PSV-laan, naast het Philips Stadion, door graffiti kunstenaars van Studio Giftig voorzien zal worden van een 25 meter lange mural. De mural onthult onder andere de nieuwe PSV tenues voor het 2017 / 2018 seizoen. Studio Giftig start 15 juni, op 28 juni wordt het kunstwerk afgerond. Het project is onderdeel van Step in the Arena.

Urban culture in Eindhoven

Eindhoven heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een broedplaats voor urban culture. Met onder andere breakdancer Niek Traa, BMX-er Daniel Wedemeijer, skater Daan van der Linden en free runner Bart van der Linden heeft de stad absolute wereldtop in huis. Op verschillende locaties in de stad komen het hele jaar door elementen van moderne straatcultuur aan bod. De resultaten van al die creativiteit en sportiviteit komen elk jaar in juni samen tijdens EMOVES.

 

 

Onlangs presenteerde Eindhoven een video in het teken van World BBoy Classic. De video is onderdeel van haar Share the Vibe campagne, waarin de energie van de stad wordt gevisualiseerd in korte video’s.

Het gehele weekend programma is terug te vinden op emoves.nl.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.