5 top trends uit de Franse bergen deze zomer

Met de zomer in aantocht maken de Franse bergen zich klaar voor een nieuw seizoen. Van bijzondere slaapplaatsen tot nieuwe activiteiten voor waterratten, en van gastronomie tot ultieme ontspanning: overkoepelende organisatie France Montagnes zet de belangrijkste nieuwtjes en highlights van de zomer van 2017 op een rij.

waterpret-frankrijk

Foto: Sensations Vanoise (Val Cenis)

1. Ultieme waterpret

Voor kinderen die niets liever doen dan plonzen in het water, is Val Cenis een goede bestemming. Daar vind je deze zomer nieuwe activiteiten die kinderen vanaf 3 jaar al kunnen doen, met bijzondere namen als aquaroller (in een plastic bubbel), aquaboard of aquatrampoline. Ook Les Gets zullen ze zeker waarderen, waar ze het nieuwe “Wibit Park” kunnen proberen, met glijbanen, trampolines en zelfs een menselijke katapult.

 

 

2. De multipas: een veelvoud aan activiteiten

Voor wie graag nieuwe activiteiten ontdekt op vakantie, is de multipas een absolute aanrader. Met slechts één pas krijg je toegang tot een heleboel activiteiten. Zo kan je in Châtel de ‘Multipass Portes du Soleil’ aanschaffen, die ook geldig is in de buurdorpen. Hiermee maak je gebruik van de stoeltjesliften, de tennisbaan, het midgetgolfterrein, het zwembad en de bus. Daarnaast krijg je korting op musea en bijvoorbeeld de ‘Fantasticable’, een uitdagende tokkelbaan vanaf 8 jaar.

3. Originele overnachtingen

Op zoek naar een vakantie midden in de ongerepte natuur? Of wil je eens op een unieke manier kamperen? In de Franse bergen vind je bijzondere accommodaties waarbij je je vakantie een nieuwe dimensie geeft. Overnacht bijvoorbeeld in een luxe boomhut in de Clairière aux Cabanes in de Vogezen of waan jezelf op safari in de Domaine du Haut Thorenc (Zuid-Alpen), waar je in een ecolodge slaapt omringd door wilde bizons en przewalskipaarden.

 

 

4. Ontdek de lokale gastronomie

Op citytrip om lekker te eten? Waarom zou je: juist de bergen fungeren als achtertuin voor culinaire creatievelingen. In het Chalet de Paccaly in La Clusaz lunch je bijvoorbeeld met lokale charcuterie, kaas en eetbare bloemen, door berggids Astrid zelf geplukt. In Morzine neemt Véronique je mee de bergen in, waar je je eigen avondmaaltijd plukt. En wil je ook op vakantie een beetje op de calorieën letten, maar wel culinair genieten? Dan bieden de restaurants met het “Label Diététique” in Brides-les-Bains de oplossing: deze voorvechters van een gezonde, evenwichtige en smaakvolle keuken laten zien dat lekker eten en afvallen prima samengaan.

frankrijk-zomer

Foto: Jean-François Vuarand (Châtel Tourisme)

5. Na inspanning komt ontspanning!

Na een flinke wandeling, fietstocht of culturele uitstap is het tijd om te relaxen. Deze zomer biedt restaurant en kaasmakerij Chez Pépé Nicolas, vlak bij Val Thorens, massages aan in de sfeervolle verbouwde boerderij. In Les Menuires en Le Grand-Bornand ga je met een yogadocent de berg op, en doe je je yogahoudingen met een onvergetelijk uitzicht. Ontspannen in thermaal water doe je in plaatsen die eindigen op ‘les Bains’, zoals onder andere Saint-Gervais-les-Bains. En ben je ergens anders? Vraag dan bij de lokale VVV naar het waterwellnesscentrum; die vind je in vrijwel ieder groter bergdorp.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.