Kom proeven, ruiken en kijken tijdens het Geheime Tuinen Festival in Sittard op 18 juni

De Geheime Tuinen van Sittard zijn openbare, maar soms wat verborgen tuinen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Verhalen over de stad of over haar inwoners. Dus wie weet, eigenlijk het verhaal van u? Historie, bezieling en bezinning ontmoeten elkaar hier. Op 18 juni zal voor de vijfde keer dit kleinschalige festival plaatsvinden in het centrum van de stad. Het festival wordt georganiseerd door de werkgroep Geheime Tuinen van de Vereniging Sittards Verleden, een historische vereniging met meer dan 400 leden.

geheime-tuinen

 

 

Vanaf het centrale punt, het Mariapark, op enkele stappen van de Markt (waar deze dag in samenwerking met de horeca het event ‘Zitterd op het menu’ staat!) wordt u (be)geleid langs een aantal tuinen waar van alles te doen is, voor jong en oud. Thema van het vijfde festival zijn de vijf zintuigen horen, proeven, ruiken, voelen en kijken. Opening van het festival vindt plaats om 11.45 uur in het Mariapark (Oude markt 14k), door burgemeester Sjraar Cox.

De vijf zintuigen

Het thema van het vijfde Geheime Tuinen Festival zijn de vijf zintuigen, horen, proeven, ruiken, voelen en kijken. In het kader van dit thema zullen vijf geheime tuinen een speciale invulling krijgen. Zo kunt u luisteren naar muziek en gedichten in het Mariapark, kunt u onder andere kijken naar kunst van kinderen van basisschool de Baandert in de Ursulinentuin, voelen ervaart u in de Jardin d’Isabelle tijdens het struinen door de tuinen, voor de geur gaat u naar Jardin des Roses en de smaak brengt u naar de Agnetenberg. Het volledige programma vindt u op de website van Geheime Tuinen.

 

 

Fotowedstrijd

Maakt u een foto van de geheime tuinen? Dan is elk plaatje gegarandeerd een schot in de roos. We nodigen iedereen uit om op zijn eigen manier de geheime tuinen te bekijken en dit vast te leggen op camera. Mail uw foto’s naar info@geheimetuinenvansittard.nl en maak kans op een geheime tuinen verrassingspakket.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.