Nederlanders kiezen deze zomer massaal voor het zonnige Zuid-Europa

Nederlandse vakantiegangers kiezen deze zomer duidelijk voor de Zuid-Europese bestemmingen met als opvallende nieuwe bestemming Kroatië. Het land aan de Adriatische Zee is aan een snelle opmars bezig en heeft zich in de top vijf van meest geboekte vakantielanden gevestigd.

vakantievilla-toscane-casamundo

Dit blijkt uit de boekingscijfers voor de zomermaanden juni-juli-augustus van CASAMUNDO, een van de leidende aanbieders van vakantiehuizen in Europa. Andere landen in de top vijf zijn Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Vorig jaar was de vakantie naar Scandinavische bestemmingen een van de zomertrends. In de eerste boekingsperiode van dit jaar is deze vraag gestabiliseerd.

 

 

Uit de zomerboekingen tot nu toe (medio mei) blijkt een grote belangstelling voor Toscane en Istrië. Op dit moment is het Italiaanse Toscane de meest populaire regio, en verstevigt haar positie zelfs ten opzichte van 2016. De mix van cultuur, lekker eten, een mooi landschap en zonnige zomers vormen een sterke combinatie. De Kroatische regio Istrië, geliefd vanwege de prachtige kust en turquoise zee, is opgeklommen naar de tweede plaats, het Oostenrijkse Tirol is derde. De Franse Provence en Spaanse Costa Brava zijn respectievelijk nummer 4 en 5. Bretagne is uit de top verdwenen.

Liever een vakantiehuis dan een appartement

Steeds meer vakantiegangers verblijven liever in een vakantiehuis, dan in een appartement. CASAMUNDO constateert een aanhoudende stijgende vraag naar vakantiehuizen en schrijft dit toe aan de vrijheid en flexibiliteit. Vooral voor gezinnen met kinderen of wanneer meer families samen op vakantie gaan, is dit een groot voordeel. ‘Het vakantiehuis wordt een ‘thuis’ in het buitenland in plaats van een plaats om te overnachten. Daarnaast heeft een vakantiehuis vaak juist dat beetje extra luxe en comfort, zoals een zwembad, een grote tuin of een mooie omgeving.’

 

 

Huisdieren vaker mee op vakantie

Een huisdier neemt een belangrijke plaats in binnen het Nederlandse gezin en gaat dan ook steeds vaker mee op vakantie. Uit de selectiecriteria blijkt dat veel reizigers bewust zoeken naar een vakantieverblijf waar het huisdier ook welkom is. In de meeste gevallen is dit een hond. Zo’n 15% van de hondenbezitters reist met twee of meer honden. Het zijn vooral stellen die hun trouwe viervoeter mee op vakantie nemen, daarna volgen gezinnen met kinderen. Ook mensen met huisdieren geven veelal de voorkeur aan een vakantiehuis en vinden de tuin en ruimte belangrijk.

De Nederlandse hond blijft tijdens de zomervakantie het liefst een beetje in de buurt en beperkt de rij-afstand. Ook warme bestemmingen worden vermeden. Zo gaan de meeste baasjes met hond in Nederland op vakantie, gevolgd door de buurlanden België, Denemarken, Frankrijk en Duitsland. De hond lijkt een duidelijke stem te hebben als het gaat om de vakantiekeuze.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.