Duitse Hanzesteden te gast in Nederland

De Internationale Hanzedagen Kampen komen eraan. En de historische Duitse Hanzesteden Lüneburg en Braunschweig zijn erbij. Kom van 15 tot en met 18 juni 2017 kennismaken met de zoutstad en de stad van de Braunschweiger Mumme (lokaal bier) op de Hanzemarkt op de Burgwall in Kampen. Alvast een voorproefje.

Lüneburg St. Johannis und Giebel

Zoutstad Lüneburg

Al eeuwen bepaalt het witte goud het karakter van de charmante zout- en Hanzestad Lüneburg in Noord-Duitsland, dichtbij de unieke natuur van de Lüneburger Heide. De ontdekking van zout bracht de stad aanzien en rijkdom en Lüneburg sloot zich aan bij het verbond van Hanzesteden. Meer dan 1000 jaar lang waren de zoutziederijen in bedrijf totdat de zoutfabriek Lüneburger Saline in 1980 sloot. In die fabriek leer je nu alles over de bijzondere geschiedenis, het Deutsches Salzmuseum is er gevestigd.

 

 

Voor een extra zoute belevenis zijn er de zilte kuuroorden en de traditionele Sülfmeister Tage, in 2017 van 29 september tot en met 1 oktober. Tijdens die dagen viert de stad haar zoute verleden. www.lueneburg.info

 

 

Welfen- en Hanzestad Braunschweig

Braunschweig is geen onbekende voor de Hanzedagen. Al in 1356 stuurde de stad vertegenwoordigers naar de allereerste Hanzedagen ooit, toen in Lübeck. De stad groeide in de middeleeuwen uit tot een handelscentrum van formaat. De gouden tijden van weleer zijn goed te zien als je door de stad wandelt. Kijk naar het middeleeuwse Altstadtrathaus en gebouwen als het Gewandhaus en de Alte Waage. Een populair product uit de stad is de Braunschweiger Mumme. In de 15e en 16e eeuw ging dit bier mee op ontdekkingsreizen vanwege de sterke werking en lange houdbaarheid en reisde de hele wereld over. Nu is de Braunschweiger Mumme verkrijgbaar als lobbig alcoholvrij moutextract dat bedoeld is om spijzen en dranken te verfijnen en staat het op de kaart als donker bier. www.braunschweig.de/english/city/hanseatic.html

Braunschweig

Braunschweig

Praktische info: Hanzemarkt Internationale Hanzedagen

Lüneburg en Braunschweig zijn twee van de 9 Städte+1 in Niedersachsen. Bij het samenwerkingsverband van steden horen ook Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim en Wolfenbüttel. Partner is de Autostadt in Wolfsburg. Meer weten over de 9 steden? Kom naar de stand van Lüneburg en Braunschweig op de Hanzemarkt in Kampen!

Meer informatie over de 9 steden: www.9staedte.de/en

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.